Näin asioit Aktiassa

Jokainen tarvitsee arkensa ja taloutensa pyörittämiseen pankkipalveluita. Meille on erityisen tärkeää, että saat aina asiantuntevaa opastusta ja palvelua sinulle sopivalla tavalla. Aktia tarjoaa laajat mahdollisuudet hoitaa useimmat pankkiasiasi verkossa tai puhelimitse.


Varaa aika konttoriin

Jos haluat varata ajan konttoriin, jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.

Varaa aika

Ota yhteyttä

Jos haluat tietoa tuotteista tai palveluista, kirjoita meille viesti ja soitamme sinulle sopivana ajankohtana. Jätä yhteydenottopyyntö

Anna palautetta

Jos haluat antaa ruusuja tai risuja toiminnastamme, kirjoita meille ja palaamme halutessasi asiaan mahdollisimman pian. Anna palautetta

Videotapaaminen

Varaa aika ja kokeile uutta videotapaamista

Nyt voit hoitaa päivittäiset pankkiasiasi helposti ja ilman erillistä maksua videotapaamisen kautta. Tarvitset vain tietokoneen tai älypuhelimen jossa on kamera, mikrofonin, kuulokkeet tai kaiuttimet sekä Aktian verkkopankkitunnukset. Tutustu tällä sivulla Aktian videotapaamiseen ja varaa itsellesi aika.

Videotapaamisessa voit saada opastusta mm.:

  • verkkopankin käytössä
  • kortteihin liittyvissä asioissa
  • tileihin liittyvissä asioissa
  • päivittäisissä pankkiasioissa

Testaa videotapaamisen toimivuus

Ennen kun varaat ajan videotapaamiseen, testaa selainlaajennus/sovellus laitteellasi. Jos tarvitset apua asennuksessa, ole yhteydessä Aktia Asiakaspalveluun puh. 010 247 010.

Jos käytät tietokonetta
Kun testaat selainlaajennusta ensimmäistä kertaa tietokoneellasi, verkkoselaimesi pyytää sinua asentamaan Vidyo-selainlaajennusta. Näin sinulla on sovellus jo valmiina, kun varsinainen videotapaaminen alkaa.

Kun asennat Vidyon-selainlaajennuksen, näet seuraavan ilmoituksen: "VidyoWeb plugin is not yet installed, but don't worry it only takes a few moments". Valitse kohdasta 2 joko Microsoft Windows tai Apple OSX käyttöjärjestelmäsi mukaan. Seuraa verkkoselaimesi asennusohjeita.

Testaa sovellus tietokoneellasi tästä.


Jos käytät älypuhelinta tai tablettia
Asenna VidyoMobile-sovellus puhelimeesi tai tablet-tietokoneeseesi. Etsi sovellus Google Playsta, AppStoresta tai Windows Storesta hakusanalla "VidyoMobile".

Kun olet ladannut VidyoMobile-sovelluksen, testaa sovellus alla olevan linkin kautta.

Testaa sovellus mobiililaitteellasi.

Varaa aika

Varaa itsellesi sopiva aika videotapaamiseen. Ennen kun varaat ajan, lue videotapaamisen käyttöehdot.

Lähetämme sinulle onnistuneesta ajanvarauksesta vahvistusviestin matkapuhelimeesi numerosta +358 50 69373 (viestiin ei voi vastata).

Lue ja hyväksy videotapaamisen käyttöehdot.

 Hyväksyn palvelun käyttöehdot
Kirjaudu verkkopankkiisi hetki ennen sovittua videotaapaamista

Kirjaudu verkkopankkiisi noin 5 minuuttia ennen sovittua videotapaamista. Asiakasneuvoja lähettää sinulle viestitoiminnon kautta linkin videotapaamiseen otsikolla "Tervetuloa Aktian videotapaamiseen". Päästäksesi videotapaamiseen, avaa linkki, kirjoita nimesi tekstikentään ja valitse "Join". Mikäli et ole vielä asentanut Vidyo-sovellusta, selain pyytää sinua asentamaan sovelluksen.

Jos käytät älypuhelinta tai tablettia, kirjaudu verkkopankin täysversioon ja löydät videotapaamisen liittymislinkin viestitoiminnosta otsikolla "Tervetuloa Aktian videotapaamiseen".

Poiketen Aktian verkkopankkiohjeistuksesta videotapaaminen edellyttää selaimeen selainlaajennuksen tai mobiili-laitteeseen ilmaisen VidyoMobile -sovelluksen asentamista. Asenna sovellus aina virallisesta latauspaikasta esim. Google Play, AppStore tai Windows Store. Selainlaajennuksen asentaminen tapahtuu ainoastaan Aktian verkkosivulla olevasta linkistä tai verkkopankkiisi saapuneen videokutsulinkin kautta.

Verkossa

Verkkopankki

Verkkopankissa hoidat helposti päivittäiset pankkiasiasi ja saat hyvän yleiskuvan taloudellisesta tilanteestasi. Maksat laskut, haet tapahtumia, avaat säästötilejä, sekä sijoitat rahastoihin, osakkeisiin ja joukkovelkakirjalainoihin. Näet myös kortti-, laina-, sijoitus- ja vakuutustietosi ja voit tehdä niihin muutoksia.

Verkkopankkia voit käyttää myös asiakaspäätteellä tietyissä Aktian konttoreissa. Katso jos lähin konttorissasi on asiakaspääte käytettävissä.


Mobiiliverkkopankki

Mobiiliverkkopankissa voit maksaa laskusi, katsoa tiliesi saldot ja tapahtumat, nähdä korttitapahtumat ja lähettää suojattuja viestejä Asiakaspalveluumme.

Tutustu mobiiliverkkopankkiin katsomalla video.

Käytä verkkopankkitunnuksiasi muissa verkkopalveluissa

Voit tunnistautua Aktian verkkopankkitunnuksillasi mm. seuraaviin verkkopalveluihin:
  • Asioi Verohallinnon verkkopalvelussa
  • Asioi KELA:n verkkopalvelussa
  • Voit myös tehdä verkko-ostoksia kätevästi verkkosivuilla jotka tarjoavat tämän mahdollisuuden.
  • Lue lisää verkkopankkitunnuksien turvallisesta käytöstä tästä.


Sosiaalinen media

Seuraa Aktian ajankohtaisia uutisia.

Palvelemme Facebook-sivullamme arkisin klo 8-20 ja kesällä poikkeuksellisesti 8-18 (22.6-2.8). Voit esittää kysymyksiä joko kirjoittamalla seinällemme tai lähettämällä yksityisviestin. Pyrimme vastaamaan sinulle yhden arkipäivän sisällä.

Seuraa meitä:

Puhelimessa

Aktia Asiakaspalvelu, puh. 010 247 010

Soittamalla Aktia Asiakaspalveluun voit hoitaa useimmat päivittäiset pankkiasiasi, kuten tili-, kortti-, ja verkkopankki-asiat.

Kun tunnistaudut verkkopankkitunnuksillasi pystymme antamaan sinulle mahdollisimman hyvän palvelun.

Asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8-20.

Katso poikkeavat aukioloajat Lue lisää puhelujen nauhoittamisesta tästä.

Vakuutuspalvelut, puh. 010 247 7099

Vakuutuspalvelussa hoidat helposti vakuutusasioita ja saat asiantuntevaa palvelua.

Vakuutuspalvelu palvelee arkisin klo 8-18.

Voit myös hoitaa vakuutusasiasi verkkopankissasi. Lue lisää tästä.

Konttorissa

Tapaaminen konttorissa

Jos sinulle on luontevinta tavata kasvotusten, varaa aika tapaamiseen konttoriin, joko verkkosivujemme kautta tai puhelimitse Aktia Asiakaspalvelun numerossa 010 247 010.

Löydä lähin konttori

Pääkaupunkiseutu
Länsi-Uusimaa
Keski-Uusimaa
Itä-Uusimaa
Tampere
Pohjanmaa
Turun alue
Oulu

Varaa aika

Tapaaminen voidaan tarvittaessa järjestää myös aukioloaikojen ulkopuolella omien aikataulujesi mukaan. Varaamalla ajan etukäteen varmistat, että olemme valmistautuneet tapaamiseen ja saat kaikki pankki- ja vakuutusasiasi hoidettua yhdellä käynnillä.

Varaa aika konttoriin