Aktian laaja kotivakuutus

Aktia Kotivakuutus on laaja vakuutus, joka korvaa useimmat vahingot. Vakuutukseen sisältyy myös vastuu- ja oikeusturvavakuutus sekä uusi henkilöllisyysvarkausvakuutus. Kun täydennät kotivakuutustasi esimerkiksi henkilövakuutuksilla ja kotieläinvakuutuksilla, varmistat, että sinulla ja perheenjäsenilläsi on kattava vakuutusturva.
 

Laaja vakuutusturva

Kotivakuutus on laaja, jotta se antaa hyvän turvan sinulle ja perheenjäsenillesi. Siksi vakuutukseen kuuluvat seuraavat vakuutusturvat irtaimen omaisuutesi ja mahdollisten rakennusten turvaksi.

 • Palo ja luonnonilmiö: korvaa esim. jos kodissasi syttyy tulipalo kipinästä tai jos myrsky vaurioittaa rakennuksen kattoa.
 • Varkaus, vahingonteko ja sähköilmiö: korvaa, jos asuntoosi murtaudutaan tai jos pakastimen kompressori menee rikki.
 • Vuoto: korvaa esim. rikkoutuneesta vesijohdosta talon rakenteille aiheutuneet vahingot.
 • Muu äkillinen ja ennalta arvaamaton vahinko: korvaa esimerkiksi jos lapsi pudottaa tv:n lattialle, ja se rikkoutuu.
 • Irtaimistovakuutukseen kuuluu lisäksi erityisturva, joka korvaa huomattavasti enemmän kuin tavallinen kotivakuutus. Erityisturva korvaa jopa jonnekin unohtamasi esineet, joita ei enää löydy.


Vastuu- ja oikeusturvavakuutus

Kenelle tahansa voi sattua virhe, ja joskus sen seuraukset koskettavat myös muita. Vastuuvakuutus korvaa muille aiheuttamasi vahingon, josta olet korvausvelvollinen. Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, kun tarvitset asianajajaa yksityiselämään liittyvissä riita-, rikos- tai hakemusasioissa.

Henkilöllisyysvarkausvakuutus

Lainan ottamiseen ja matkapuhelinliittymien tai tuotteiden tilaamiseen sinun nimissäsi ei välttämättä tarvita muuta kuin henkilötunnuksesi. Usein menee jonkin aikaa, ennen kuin itse huomaa henkilöllisyysvarkauden, ja vahinkojen selvittäminen ja rajoittaminen voi olla todellista etsiväntyötä.

Henkilöllisyysvarkausvakuutus on aivan uutta Suomen markkinoilla. Folksam Vahinkovakuutuksen yhteistyökumppani Henkilöllisyysvakuutuksen osalta on Affinion International.

Mikä henkilöllisyysvarkaus?
Joku käyttää henkilötietojasi, henkilöllisyystodistustasi tms. ja tekee oikeustoimia sinun nimissäsi, kuten esim. tilaa tuotteita verkosta, nostaa pikavippejä, luo nimiisi Facebook-profiilin, varaa nimissäsi hotellihuoneen, avaa tilejä, tilaa pankkikortin tai ostaa auton.
 
Mistä varkaat saavat henkilötietoni?
Useissa henkilöllisyysvarkaustapauksissa varas ei tarvitse muuta kuin nimesi ja esimerkiksi osoitteesi.
 
Erityisesti maaseudulla monet saavat edelleen kaiken postinsa lukitsemattomaan postilaatikkoon. Pelkästään tyhentämällä postilaatikon varkaat saavat käsiinsä paljon henkilötietoja, kuten henkilötunnuksen, tilinumeron, lasten henkilötiedot yms.
 
Useilla meistä on riittävän paljon tietoja vapaasti saatavilla internetissä kenen tahansa käytettäväksi. Siellä saattaa olla esimerkiksi lähikuvia omasta tai lasten kasvoista, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymäaika tai kotiosoite.
 
Lisäksi ilmoitamme usein vaikka Facebook-sivulla, missä milloinkin olemme, esim. työissä tai kesämökillä, mikä antaa varkaille mahdollisuuden toimia vapaasti, kun emme itse ole kotona tai emme ole avaamassa postiamme.
 
Vaikka suojautuisimmekin käsittelemällä tietojamme huolellisesti, on meillä päivittäin mukana asiakirjoja, jotka vääriin käsiin joutuessaan mahdollistavat henkilöllisyysvarkauden. Unohtunut lompakko voi antaa varkaalle tilaisuuden.
 
Suurin osa henkilöllisyysvarkauden uhriksi joutuneista ei tiedä miten se on tapahtunut! 
 

Henkilövakuutukset lisäturvana

Vapaaehtoinen henkilövakuutus antaa taloudellista turvaa sairauden tai onnettomuuden varalta. Pääset nopeasti hoitoon, eikä sinun tarvitse huolehtia kustannuksista.
Aktia Kotivakuutukseen voit liittää seuraavat henkilövakuutukset:

 • Tapaturmavakuutus
 • Tapaturma- ja sairauskuluvakuutus
 • Syntymättömän lapsen vakuutusvaraus
 • Matkustajavakuutus
   

Lisätietoja

Lue lisää kotivakuutuksesta: Kotivakuutuksen tuoteseloste
Kotivakuutuksen vakuutusehdot (koskee 7.1.2014 jälkeen otettuja vakuutuksia)
Kotivakuutuksen vakuutusehdot (ennen 7.1.2014 otettuja vakuutuksia)
 

Kysy lisää

Kysy lisää soittamalla numeroon 010 247 7099 tai varaa aika lähimpään Aktian konttoriin.
 

Pyydä tarjousVakuutuksen myöntää Folksam Vahinkovakuutus Oy, jonka asiamiehenä Aktia Pankki toimii.