Aktia Säästövakuutus - tuottava ja joustava vakuutussäästäminen

Säästövakuutus on joustava ja verotuksellisesti edullinen keino pitkäaikaiseen säästämiseen.

Voit sijoittaa suuremman tai pienemmän summan (pienin mahdollinen sijoitus on 40 euroa/kerta). Kun sijoitat rahaa vakuutukseen, voit valita mihin rahastoihin säästösi sidotaan. Aktialla on laaja valikoima sijoitusrahastoja. Sijoitussidonnaisen vakuutuksen tuotto on sidottu valitsemiesi rahastojen kehitykseen.
 

Säästövakuutus lyhyesti

  • Säästät omien toiveittesi mukaan
  • Valitset Aktian omista tai yhteistyökumppaniemme rahastoista haluamasi
  • Siirrät säästöjä rahastosta toiseen maksutta
  • Voit nostaa säästöjä verotta, kun nostat vain vakuutukseen maksettua pääomaa
  • Säästä itsellesi tai anna lähiomaiselle lahjaksi

Yksi säästötapa, monta mahdollisuutta

Voit sijoittaa säästösi korkorahastoihin, yhdistelmärahastoihin tai osakerahastoihin sen mukaan, kuinka suuria riskejä olet valmis ottamaan ja minkälainen sijoitushorisonttisi on. Voit vaihtaa rahastoja maksutta. Rahastonvaihdon yhteydessä et maksa veroa. Jos sinulle tulee säästöaikana tarve nostaa rahaa, voit tehdä sen verovapaasti pääomasta.

Verotus

Kun edunsaajana on vakuutuksenottajan lähiomainen, on vakuutuksen tuotto veronalaista pääomatuloa. Tämän lisäksi on sijoitettu pääoma lahjaveron alaista voimassa olevan lahjaverotaulukon mukaisesti. Lähiomainen voi ilman lahjaveroa vastaanottaa lahjana yhteensä kolmen vuoden aikana enintään 4 999 euroa.

Perintö- ja lahjaverolain muutos, jolla lähiomaisen 35 000 euron vapaaosa poistetaan kuoleman perusteella maksettavista korvauksista, tulee voimaan 1.1.2017. Laissa on kuitenkin yhden vuoden pituinen siirtymäaika. Tämä tarkoittaa sitä, että leski saa perintöverotta puolet omasta korvauksestaan ja muut lähiomaiset 35 000 euroa, mikäli kuolemantapaus sattuu vuonna 2017.  Vuoden 2018 alusta lähiomaisille maksettavat henkivakuutuskorvaukset tulevat kokonaisuudessaan perintöverotuksen piiriin.

Tuote-esite 

Aktia Säästövakuutus esite
Aktia Säästövakuutus tuotetiedot ja ehdot
Aktia Säästövakuutus Avaintietoesite
 

Rahastovalikoima

Katso Aktia Säästövakuutukseen liitettävät rahastot.
 

Avec Säästö- ja sijoitusvakuutus

Avec Säästö- ja sijoitusvakuutus on vakuutuskannassamme oleva säästämisen ratkaisu, joka ei ole enää aktiivisessa myynnissä.

Avec Säästövakuutuksen rahastovalikoima
 

Haluatko lisää tietoa eri sijoitusvaihtoehdoista?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin soitamme sinulle.

Täytä yhteydenottopyyntö

 

Sijoituskohteina olevista rahastoista peritään hinnaston mukaiset rahastokohtaiset hallinnointi- ja säilytyspalkkiot. Sijoitusrahastojen arvo saattaa nousta tai laskea, eikä niiden historiallinen arvonkehitys ole tae tulevasta tuotosta. Aktia Henkivakuutus Oy ei voi taata sijoitustoiminnan tulosta tai vakuutukseen maksetun pääoman säilymistä. Säästövakuutuksen myöntää Aktia Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Aktia Pankki Oyj toimii.