Aktia Säästövakuutus - tuottava ja joustava vakuutussäästäminen

Säästövakuutus on joustava ja verotuksellisesti edullinen keino pitkäaikaiseen säästämiseen.

Voit sijoittaa suuremman tai pienemmän summan (pienin mahdollinen sijoitus on 40 euroa/kerta). Kun sijoitat rahaa vakuutukseen, voit valita mihin rahastoihin säästösi sidotaan. Aktialla on laaja valikoima sijoitusrahastoja. Sijoitussidonnaisen vakuutuksen tuotto on sidottu valitsemiesi rahastojen kehitykseen.
 

Säästövakuutus lyhyesti

  • Säästät omien toiveittesi mukaan
  • Valitset Aktian omista tai yhteistyökumppaniemme rahastoista haluamasi
  • Siirrät säästöjä rahastosta toiseen maksutta
  • Voit nostaa säästöjä verotta, kun nostat vain vakuutukseen maksettua pääomaa
  • Säästä itsellesi tai anna lähiomaiselle lahjaksi
  • Kuolemantapauksessa 35 000 euroon asti verovapaa lähiomaiselle
  • Hallitus esittää perintö- ja lahjaverolain muuttamista siten, että 1.1.2017 alkaen perintöverotuksen 35 000 euron vapaa-osa poistetaan kuoleman perusteella maksettavista korvauksista. Jos esitys hyväksytään, ja  mikäli vakuutettu kuolee 1.1.2017 tai sen jälkeen, on lähiomaiselle, leski mukaan lukien, maksettava kuolintapaussumma kokonaisuudessaan perintöveron alaista tuloa. Esitykseen sisältyy puolisovähennyksen korottaminen perintöverotuksessa 60 000 eurosta 90 000 euroon.

Yksi säästötapa, monta mahdollisuutta

Voit sijoittaa säästösi korkorahastoihin, yhdistelmärahastoihin tai osakerahastoihin sen mukaan, kuinka suuria riskejä olet valmis ottamaan ja minkälainen sijoitushorisonttisi on. Voit vaihtaa rahastoja maksutta. Rahastonvaihdon yhteydessä et maksa veroa. Jos sinulle tulee säästöaikana tarve nostaa rahaa, voit tehdä sen verovapaasti pääomasta.
 

Tuote-esite 

Aktia Säästövakuutus esite
Aktia Säästövakuutus tuotetiedot ja ehdot
 

Rahastovalikoima

Katso Aktia Säästövakuutukseen liitettävät rahastot.
 

Avec Säästö- ja sijoitusvakuutus

Avec Säästö- ja sijoitusvakuutus on vakuutuskannassamme oleva säästämisen ratkaisu, joka ei ole enää aktiivisessa myynnissä.

Avec Säästövakuutuksen rahastovalikoima

 

Haluatko lisää tietoa eri sijoitusvaihtoehdoista?

Tule käymään lähimmässä Aktian konttorissa. Autamme sinua kaikissa sijoitusasioissa.

Täytä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä

 

Sijoituskohteina olevista rahastoista peritään hinnaston mukaiset rahastokohtaiset hallinnointi- ja säilytyspalkkiot. Sijoitusrahastojen arvo saattaa nousta tai laskea, eikä niiden historiallinen arvonkehitys ole tae tulevasta tuotosta. Aktia Henkivakuutus Oy ei voi taata sijoitustoiminnan tulosta tai vakuutukseen maksetun pääoman säilymistä. Säästövakuutuksen myöntää Aktia Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Aktia Pankki Oyj toimii.