Aktian laaja kotivakuutus

 

Aktia Kotivakuutus on laaja vakuutus, joka korvaa useimmat vahingot. Vakuutukseen sisältyy myös vastuu- ja oikeusturvavakuutus sekä uusi henkilöllisyysvarkausvakuutus. Kun täydennät kotivakuutustasi esimerkiksi henkilövakuutuksilla ja kotieläinvakuutuksilla, varmistat, että sinulla ja perheenjäsenilläsi on kattava vakuutusturva.
 

Laaja vakuutusturva

Kotivakuutus on laaja, jotta se antaa hyvän turvan sinulle ja perheenjäsenillesi. Siksi vakuutukseen kuuluvat seuraavat vakuutusturvat irtaimen omaisuutesi ja mahdollisten rakennusten turvaksi.

 • Palo ja luonnonilmiö: korvaa esim. jos kodissasi syttyy tulipalo kipinästä tai jos myrsky vaurioittaa rakennuksen kattoa.
 • Varkaus, vahingonteko ja sähköilmiö: korvaa, jos asuntoosi murtaudutaan tai jos pakastimen kompressori menee rikki.
 • Vuoto: korvaa esim. rikkoutuneesta vesijohdosta talon rakenteille aiheutuneet vahingot.
 • Muu äkillinen ja ennalta arvaamaton vahinko: korvaa esimerkiksi jos lapsi pudottaa tv:n lattialle, ja se rikkoutuu.
 • Irtaimistovakuutukseen voi kuulua erikoisturva, joka korvaa huomattavasti enemmän kuin tavallinen kotivakuutus. Erikoisturva korvaa jopa jonnekin unohtamasi esineet, joita ei enää löydy.
   

Katso kotivakuutuksen hintaesimerkki tästä.
 

Henkilöllisyysvarkausvakuutus

Lainan ottamiseen ja matkapuhelinliittymien tai tuotteiden tilaamiseen sinun nimissäsi ei välttämättä tarvita muuta kuin henkilötunnuksesi. Usein menee jonkin aikaa, ennen kuin itse huomaa henkilöllisyysvarkauden, ja vahinkojen selvittäminen ja rajoittaminen voi olla todellista etsiväntyötä.

Henkilöllisyysvarkausvakuutus on aivan uutta Suomen markkinoilla. Folksam Vahinkovakuutuksen yhteistyökumppani Henkilöllisyysvakuutuksen osalta on Affinion International (puh. 075 325 1181).

Mikä henkilöllisyysvarkaus?

Joku käyttää henkilötietojasi, henkilöllisyystodistustasi tms. ja tekee oikeustoimia sinun nimissäsi, kuten esim. tilaa tuotteita verkosta, nostaa pikavippejä, luo nimiisi Facebook-profiilin, varaa nimissäsi hotellihuoneen, avaa tilejä, tilaa pankkikortin tai ostaa auton.

Mistä varkaat saavat henkilötietoni?

Useissa henkilöllisyysvarkaustapauksissa varas ei tarvitse muuta kuin nimesi ja esimerkiksi osoitteesi.

Erityisesti maaseudulla monet saavat edelleen kaiken postinsa lukitsemattomaan postilaatikkoon. Pelkästään tyhentämällä postilaatikon varkaat saavat käsiinsä paljon henkilötietoja, kuten henkilötunnuksen, tilinumeron, lasten henkilötiedot yms.

Useilla meistä on riittävän paljon tietoja vapaasti saatavilla internetissä kenen tahansa käytettäväksi. Siellä saattaa olla esimerkiksi lähikuvia omasta tai lasten kasvoista, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymäaika tai kotiosoite.

Lisäksi ilmoitamme usein vaikka Facebook-sivulla, missä milloinkin olemme, esim. työissä tai kesämökillä, mikä antaa varkaille mahdollisuuden toimia vapaasti, kun emme itse ole kotona tai emme ole avaamassa postiamme.

Vaikka suojautuisimmekin käsittelemällä tietojamme huolellisesti, on meillä päivittäin mukana asiakirjoja, jotka vääriin käsiin joutuessaan mahdollistavat henkilöllisyysvarkauden. Unohtunut lompakko voi antaa varkaalle tilaisuuden.

Suurin osa henkilöllisyysvarkauden uhriksi joutuneista ei tiedä miten se on tapahtunut!

Vastuu- ja oikeusturvavakuutus

Kenelle tahansa voi sattua virhe, ja joskus sen seuraukset koskettavat myös muita. Vastuuvakuutus korvaa muille aiheuttamasi vahingon, josta olet korvausvelvollinen. Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, kun tarvitset asianajajaa yksityiselämään liittyvissä riita-, rikos- tai hakemusasioissa.

 

Henkilövakuutukset lisäturvana

Vapaaehtoinen henkilövakuutus antaa taloudellista turvaa sairauden tai onnettomuuden varalta. Pääset nopeasti hoitoon, eikä sinun tarvitse huolehtia kustannuksista.
Aktia Kotivakuutukseen voit liittää seuraavat henkilövakuutukset:

 • Tapaturmavakuutus
 • Tapaturma- ja sairauskuluvakuutus
 • Syntymättömän lapsen vakuutusvaraus
 • Matkustajavakuutus

Koira- ja kissavakuutus lisäturvana

Voit ottaa Koira- ja kissavakuutuksen, kun kotieläin on vähintään 6 viikkoa ja enintään 6 vuotta vanha. Valitset itse kotieläimen henkivakuutussumman, ja halutessasi voit liittää vakuutukseen myös eläinlääkärikulujen korvaamisen. Henkivakuutus korvaa, jos koira tai kissa kuolee, joudutaan lopettamaan, katoaa tai varastetaan. Korvattaviin eläinlääkärikuluihin kuuluvat eläinlääkärin palkkiot, leikkauskulut ja kulut reseptilääkkeistä. Vakuutus on voimassa kunnes kotieläin täyttää 10 vuotta.
 

Tarjous

*Tarjoamme nyt Etu-, Premium- ja Private Banking -asiakkaillemme 20 % tutustumisalennuksen kotivakuutuksen ensimmäisen vuoden vakuutusmaksusta. Etu koskee uusia, ennen 31.12.2016 otettuja kotivakuutuksia. Etu ei koske tapaturma- ja sairauskuluvakuutusta. Etu normaalihinnoista. Ensimmäisen vuoden jälkeen asiakkuustason mukaiset jatkuvat alennukset.

Pyydä tarjous

Lisätietoja

Kotivakuutuksen tuoteseloste
Kotivakuutuksen vakuutusehdot
Kuluttajansuoja
 Vakuutuksen myöntää Folksam Vahinkovakuutus Oy, jonka asiamiehenä Aktia Pankki toimii.