Aktia Profiilipalvelu

Aktia Profiilipalvelussa olemme yhdistäneet aktiivisen rahastomuotoisen salkunhoidon, varallisuuden hajauttamisen ja vakuutussäästämisen tuomat edut yhdeksi paketiksi. Profiilipalvelu sopii kaikille, jotka haluavat ammattimaisesti hoidettua salkunhoitoa itselleen sopivalla riskitasolla.

Aktia Profiilipalvelu sijoittaa rahastoihin, joiden sijoituskohteina ovat osakkeet, korkoinstrumentit sekä vaihtoehtoiset sijoitukset. Salkkujen sisältämien sijoituskohteiden keskinäinen paino vaihtelee. Rahastojen valinnasta vastaavat asiantuntevat salkunhoitajamme. Meillä on tarjota sinulle viisi erilaista salkkua. Valittavissa olevilla salkuilla on erilaiset riski- ja tuottoprofiilit. Kunkin salkun sijoitusstrategia ilmaistaan tavoitellun pitkä-aikaisen volatiliteetin perusteella. Salkun arvonmuutokset eli volatiliteetti on alhaisin salkussa 1 ja suurin salkussa 5. Sinun tarvitsee vain valita itsellesi parhaiten sopiva salkku ja siinä me autamme sinua mielellämme konttoreissamme.

Palvelun voi liittää säästövakuutukseen, jossa on vähintään 10 000 euron vakuutussäästö tai johon säästät 400 euroa kuukaudessa. 

Profiilipalvelussa hyödyt myös vakuutussäästämisen tuomista eduista.

Edut lyhyesti:

 • Helppous; rahaston vaihdot ilman veroseuraamuksia
 • Pääoman nostot ilman veroseuraamusta
  • Voit nostaa koko pääoman joutumatta maksamaan pääomatuloveroa
  • Pääomatulovero tulee maksuun vasta kun nostat mahdollisen tuoton. Mahdollisia luovutustappioita ei voi vähentää.
 • Perintöverohyöty*
  • Kuolemantapauksessa maksetaan kuolintapaussumma edunsaajille
  • Kuolintapaussumma on lähiomaiselle verovapaa 35 000 euroon saakka. Leskelle kuitenkin puolet hänen osuudestaan verovapaana, kuitenkin vähintään 35 000 euroa
  • Hallitus esittää perintö- ja lahjaverolain muuttamista siten, että 1.1.2017 alkaen perintöverotuksen 35 000 euron vapaa-osa poistetaan kuoleman perusteella maksettavista korvauksista. Jos esitys hyväksytään, ja  mikäli vakuutettu kuolee 1.1.2017 tai sen jälkeen, on lähiomaiselle, leski mukaan lukien, maksettava kuolintapaussumma kokonaisuudessaan perintöveron alaista tuloa. Esitykseen sisältyy puolisovähennyksen korottaminen perintöverotuksessa 60 000 eurosta 90 000 euroon.
  • Perintö vakuutuksen kautta pienentää kuolinpesän kokonaisarvoa, mikä vaikuttaa maksettavaan perintöveroon

*Hallitus esittää perintö- ja lahjaverolain muuttamista siten, että 1.1.2017 alkaen perintöverotuksen 35 000 euron vapaaosa poistetaan kuoleman perusteella maksettavista korvauksista. Jos esitys hyväksytään, ja mikäli vakuutettu kuolee 1.1.2017 tai sen jälkeen, on lähiomaiselle, leski mukaan lukien maksettava kuolintapaussumma kokonaisuudessaan perintöveron alaista tuloa. Esitykseen sisältyy puolisovähennyksen korottaminen perintöverotuksessa 60 000 eurosta 90 000 euroon.

 

Tutustu myös Aktia Säästövakuutuksen tuotetietoihin, vakuutusehtoihin, Aktia Profiilipalvelun ehtoihin ja esitteeseen.
 

Lue lisää salkkuvaihtoehdoistamme tästä


 

Haluan lisätietoja eri sijoitusvaihtoehdoista, ottakaa yhteyttä minuun

 

Sijoituskohteina olevista rahastoista peritään hinnaston mukaiset rahastokohtaiset hallinnointi- ja säilytyspalkkiot. Profiilisalkussa olevien rahastojen arvo saattaa nousta tai laskea, eikä niiden historiallinen arvonkehitys ole tae tulevasta tuotosta. Aktia Henkivakuutus Oy ei voi taata sijoitustoiminnan tulosta tai vakuutukseen maksetun pääoman säilymistä. Säästövakuutuksen myöntää Aktia Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Aktia Pankki Oyj toimii.