Yrityksen rahoitus

Yrittäjänä saatat tarvita pääomaa uusia hankintoja varten tai toiminnan laajentamiseksi. Saatat tarvita rahaa esimerkiksi koneita, toimitiloja ja tavaroita varten. Kuinka suuri osa tarvitsemastasi rahoituksesta sinulle voidaan myöntää lainana, riippuu muun muassa rahoitustarkoituksesta, vakuuksista ja yrityksesi takaisinmaksukyvystä.

Kun yrityksesi on ollut toiminnassa jonkin aikaa, sinulla voi jo olla omiakin varoja käytettävänä, mutta saatat silti tarvita lisärahoitusta esimerkiksi juoksevia menoja, investointeja tai toiminnan laajentamista varten. Lisärahoitusta voit saada eri rahoituslähteistä.

Aktialla on kattava valikoima rahoituspalveluja:

  • Pankkilaina - tavallisin investoinnin rahoitustapa on laina. Laina-aika ja muut rahoitusehdot sovitaan yrityksen tarpeiden mukaan.
  • Luotollinen yritystili - yritystiliin voi liittää luottolimiitin. Luotollinen tili on helpoin tapa huolehtia yrityksen käyttöpääoman tarpeesta, ja se on kätevä myös silloin, kun yrityksen luotontarve vaihtelee lyhyin välein tai sesonkien mukaan.
  • Osamaksu - osamaksu on irtaimen investoinnin lainarahoitusta. Otat tietyn suuruisen lainan investointikohteen hankintaan, ja kun laina on maksettu pois, kohde on sinun. Yleensä muita vakuuksia kuin osamaksukohde ei vaadita.
  • Leasing - leasingrahoitus on kohteen pitkäaikaista vuokrausta. Aktia Yritysrahoitus ostaa esimerkiksi tarvitsemasi koneen tai laitteen omistukseensa ja vuokraa sen sitten yrityksellesi. Autoleasing on esimerkiksi tavallinen leasingmuoto.
  • Pankkitakaus - yrityksesi saattaa tarvita pankkitakausta lainan, urakan, vuokrasopimuksen tai tavaraluoton vakuudek¬si. Jos tarvitset pankkitakauksia usein, voi olla tarkoituksenmukaista sopia pankin kanssa takauslimiitistä, jonka puitteissa Aktia voi antaa takaukset joustavasti yrityksen tarpeiden mukaan.
  • Ulkomaankauppa - ulkomaankauppaa varten on omat erityiset rahoitusmuodot. Yrityksen maksujen varmistamiseksi käytetään usein rembursseja, perittäviä ja takauksia. Jos kauppakumppani on tuntematon tai kaukana, nämä järjestelyt voivat olla hyvä vaihtoehto.

Varaa aika konttoriimme

Yrityksellesi parhaiten sopiva ratkaisu riippuu rahoitustarkoituksesta, laina-ajasta, yrityksen luottokelpoisuudesta ja luotonsaajan asettamista vakuuksista. Olet aina tervetullut konttoriimme keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa sinulle, tilanteeseesi ja yrityksellesi sopivimmasta ratkaisusta.

Ota yhteyttä lähimpään Aktian konttoriin keskustellaksesi yrityksesi rahoitustarpeista.