Miten voimme olla avuksi?

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme tai tuotteistamme? Täältä löydät tavallisimmat kysymykset ja vastaukset. Vasemmasta valikosta löydät tavallisimmat kysymykset tuotekategorian mukaan. Voit myös käyttää nettisivujemme hakutoimintoa – löydät hakukentän sivun oikeasta yläkulmasta. Kirjoita kenttään etsimäsi aihe/sana ja klikkaa suurennuslasia.

Top 5 - Useimmin kysytyt kysymykset

1. Verkkopalvelutunnukseni menivät lukkoon – mitä teen?

Soita Aktian asiakaspalveluun, puh. 010 247 010 (arkisin 8–20). Vaihtoehtoisesti voit myös odottaa seuraavaan arkipäivään, jolloin tunnukset aukeavat automaattisesti.

2. Mikä on katevaraus?

Katevaraus tarkoittaa, että veloittaja (myyjä) varaa tietyn summan kortilta myöhempää veloitusta varten. Katevarauksen tarkoituksena on tarkistaa, että tilillä on riittävästi rahaa ostoksen maksamiseen.

3. Miten voin tilata uuden PIN -koodin korttiini?

Uutta PIN -koodia ei voi tilata voimassaolevaan korttiin, mutta voit tilata tai tarkistaa voimassaolevan pin-koodin omassa verkkopankissasi. Tarkistat PIN -koodin kirjautumalla verkkopankkiin ja valitse "Kortit", "Korttipalvelut" ja "Näytä PIN -koodi" ja seuraa ohjeita. Tilaat PIN -koodin kotiin postitse valitsemalla "Kortit", valitse korttituote ja "Kortin tiedot" -välilehden kautta "Tilaa uusi PIN -koodi".  Jos haluat uuden PIN -koodin korttiisi, sinun tulee tilata uusi kortti. Palveluista veloitamme voimassaolevan hinnastomme mukaisesti..

4. Milloin asiakaspalveluun kannattaa soittaa?

Voit nykyään hoitaa suurimman osan pankkiasioista helposti ja nopeasti soittamalla asiakaspalveluun tai lähettämällä meille viestin verkkopankin viestitoiminnon kautta. Asiakaspalvelumme ruuhkaantuu yleensä maanantai- ja tiistai-aamupäiväisin sekä puolen kuun ja kuun vaihteen aikaan. Jos asiasi ei ole kiireellinen, voit jättää meille soittopyynnön ja olemme sinuun yhteydessä.

5. Miksi pankki pyytää minua täyttämään asiakkaiden tuntemistietolomakkeen?

Pankeilla ja finanssilaitoksilla on lainsäädäntöön perustuva velvollisuus tunnistaa ja tuntea asiakkaansa (laki luottolaitostoiminnasta sekä laki rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä ja selvittämisestä). Meillä tulee olla riittävät tiedot asiakkaasta, asiakkaan liiketoiminnasta, edustajista, omistajista, tosiasiallisista edunsaajista ja verostatuksesta.

Pankkien velvollisuus on estää palveluiden väärinkäytökset sekä sellainen liiketoiminta, joka liittyy rahanpesuun, terrorismin rahoittamiseen ja talousrikoksiin. Esitämme erilaisia kysymyksiä asiakkaan tuntemiseksi ja tunnistamiseksi, jotta meillä olisi ajantasaiset tiedot asiakassuhteen aikana ja pankkiasiointi olisi turvallista. Voidaksemme tarjota juuri sinun tilanteeseesi sopivaa taloudellista neuvonantoa ja laadukkaita palveluita, on tärkeää, että meillä on ajantasaiset tiedot sinusta ja toiminnastasi.

Varmistaaksemme tietojesi pysymisen ajantasaisina esitämme sinulle kysymyksiä asiakassuhteen alussa sekä myöhemmin asioidessasi kanssamme konttorissa, verkkopankissa tai puhelimessa.

Lue lisää asiakkaan tuntemisesta.