Lapsivakuutus

Miten otan lapsivakuutuksen?

Lapsivakuutus on Aktia Kotivakuutuksen lisäturva. Lapsivakuutuksen voi ottaa aikaisinaan, kun lapsi on täyttänyt 2 kuukautta. Jos haluat ottaa vakuutuksen, joka on voimassa lapsen syntymästä saakka, voit ottaa vauvavakuutuksen, ts. tehdä vakuutusvarauksen syntymättömälle lapselle. Varaus on tehtävä viimeistään 3 kuukautta ennen lapsen syntymää. Lue lisää vauvavakuutuksesta.

Lapsivakuutusta varten sinun tulee täyttää lapsen terveysselvitys. Jos lapsi on alle 7-vuotias, mukaan tulee liittää kopio neuvolakortista.

Jos haluat ottaa vakuutuksen tai saada lisätietoja, ota yhteyttä Vakuutuspalveluun, puh. 010 247 7090 (arkisin klo 8–18).

Missä iässä lapsivakuutus päättyy?

Vakuutuksen päättymisaika vaihtelee vakuutussopimuksen mukaan. Jos sinulla on jo vakuutus, löydät lisätietoa vakuutuksen sisällöstä vakuutuskirjastasi. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18).

Lue lisää lapsivakuutuksesta.

Miten haen korvausta lapsivakuutuksesta?

Voit hakea korvausta täyttämällä korvaushakemuksen verkossa tai lähettämällä korvaushakemuksen ja kuitit meille postissa. Lue lisää ja täytä korvaushakemus.

Tarvitseeko lapsi urheilulisän?

Lapsivakuutukseen kuuluva tapaturmavakuutus on voimassa kaikessa urheilutoiminnassa (paitsi ehdoissa pois suljetuissa lajeissa), kun lapsi on alle 18-vuotias. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18).

Onko lapsivakuutuksessa omavastuu?

Omavastuu voi vaihdella vakuutussopimuksen mukaan. Jos sinulla on jo vakuutus, löydät lisätietoa omavastuusta vakuutuskirjastasi. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18). Lue lisää lapsivakuutuksesta.

Onko lapsivakuutuksessa enimmäiskorvausmäärä?

Enimmäiskorvausmäärä voi vaihdella vakuutussopimuksen mukaan. Jos sinulla on jo vakuutus, löydät lisätietoa enimmäiskorvausmääristä vakuutuskirjastasi. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18). Voit keskustella korvausmääristä pyytäessäsi tarjousta. Lue lisää lapsivakuutuksesta.

Mitä turvia lapsivakuutukseen sisältyy?

Vakuutukseen sisältyy tavallisesti sairauden ja tapaturman aiheuttamien hoitokustannusten korvaus sekä kertakorvaus pysyvästä haitasta ja tapaturmaisesta kuolemasta. Vakuutuksen sisältö voi vaihdella vakuutussopimuksen mukaan. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18). Jos sinulla on jo vakuutus, löydät lisätietoa vakuutuksen sisällöstä vakuutuskirjastasi.

Kenelle lapsivakuutuskorvaus maksetaan?

Hoitokuluista maksettavat korvaukset maksetaan yleensä vanhemmille (jotka ovat maksaneet hoitokulut) ja kertakorvaus pysyvästä haitasta vakuutetulle (lapselle). Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18).

Korvaako lapsivakuutus ulkomailla syntyneet hoitokulut?

Suosittelemme, että otat aina matkustajavakuutuksen ulkomaanmatkoja varten. Sairauskuluvakuutuksen korvaaminen ulkomailla voi vaihdella vakuutussopimuksen mukaan. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18).