Matkavakuutus

Miten hankin matkavakuutuksen?

Jatkuvan matkavakuutuksen voit ottaa Aktia Kotivakuutukseen kuuluvana lisäturvana. Jos haluat ottaa matkavakuutuksen tai saada lisätietoja, ota yhteyttä Vakuutuspalveluihin, puh. 010 247 7090 (arkisin klo 8–18). Ellei sinulla ole kotivakuutusta, voi ottaa määräaikaisen matkavakuutuksen.

Jos haluat ottaa vakuutuksen tai saada lisätietoja, ota yhteyttä Vakuutuspalveluun, puh. 010 247 7090 (arkisin klo 8–18).

Joihinkin Aktian maksukortteihin sisältyy matkavakuutus. Tutustu Aktian maksukortteihin ja niiden matkavakuutusehtoihin.

Miten otan matkustajavakuutuksen kaikille perheenjäsenilleni?

Kun otat jatkuvan matkustajavakuutuksen kotivakuutuksen lisäturvana, voit valita perhematkavakuutuksen. Silloin maksat kiinteän hinnan koko vakuutuksesta riippumatta siitä, montako perheenjäsentä vakuutus kattaa. Perheenjäseniksi lasketaan henkilöt, jotka asuvat vakituisesti samassa osoitteessa kuin vakuutuksenottaja, ja johon osoitteeseen kotivakuutus on otettu.

Jos haluat ottaa vakuutuksen tai saada lisätietoja, ota yhteyttä Vakuutuspalveluihin, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18).

Minkä ikäisenä voin ottaa matkavakuutuksen?

Matkavakuutuksen voi ottaa 0–69 vuoden ikäisenä. Jos olet yli 65-vuotias, sinun tulee täyttää terveysselvitys. Jos haluat ottaa vakuutuksen tai saada lisätietoja, ota yhteyttä Vakuutuspalveluun, puh. 010 247 7090 (arkisin klo 8–18).

Kuinka kauan matkavakuutus on voimassa?

Kotivakuutussopimuksen mukaan jatkuva matkustajavakuutus on voimassa enintään 45 tai 90 päivää kestävillä matkoilla. Jos jatkuva matkavakuutuksesi on voimassa enintään 45 päivää kestävillä matkoilla, ja olet alle 65-vuotias, voit anoa vakuutuksen pidentämistä enintään 90 päivää kestäväksi ilman erillistä terveysselvitystä. Riippumatta perusturvan pituudesta voit pidentää vakuutuksen vuoden kestäväksi, kun annat terveysselvityksen.

Jos haluat ottaa vakuutuksen tai saada lisätietoja, ota yhteyttä Vakuutuspalveluihin, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18).

Missä iässä matkustajavakuutus päättyy?

Jatkuva matkustajavakuutus on voimassa koko elämän ajan, edellyttäen että sitä ei sanota irti eikä se eräänny maksamattomana. Jos haluat ottaa vakuutuksen tai saada lisätietoja, ota yhteyttä Vakuutuspalveluihin, puh. 010 247 7090 (arkisin klo 8–18).

Minulla on luottokorttiini sisältyvä matkavakuutus. Riittääkö se?

Löydät matkavakuutusehdot korttien sivuilta. Tutustu Aktian maksukortteihin ja niiden matkavakuutusehtoihin. Lisätietoja Aktian matkavakuutuksesta (määräaikainen tai Aktia Kotivakuutuksen lisäturva) saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18).

Pitääkö matkatavaroille olla erillinen vakuutus?

Matkatavarat sisältyvät joissakin tapauksissa Aktia Kotivakuutukseen. Jos sinulla on kotivakuutus, voit varmistaa asian Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18).

Aion mennä matkalla sukeltamaan. Tarvitsenko erillisen vakuutuksen sitä varten?

Niin sanotut vaaralliset urheilulajit saattavat vaatia erillisen sopimuksen vakuutusyhtiön kanssa, jotta matkavakuutus kattaa ne. Jos haluat ottaa urheilulisän tai siitä saada lisätietoja, ota yhteyttä Vakuutuspalveluihin, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18).

Onko matkavakuutus voimassa Suomessa?

Suomessa matkavakuutus on voimassa matkoilla, jotka tehdään vähintään 50 km etäisyydelle vakuutetun tavallisesta elinympäristöstä, eli asunnosta, työpaikasta, opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta. Vakuutus ei ole voimassa edellä mainituissa paikoissa eikä mainittujen paikkojen välisillä matkoilla. Lisätietoja saat Vakuutuspalvelusta, puh. 010 247 7090 (arkisin klo 8–18).

Miten haen korvausta matkavakuutuksesta?

Voit hakea korvausta täyttämällä korvaushakemuksen verkossa tai lähettämällä korvaushakemuksen ja kuitit meille postissa. Lue lisää ja täytä korvaushakemus. Jos sinulla on maksukorttiin sisältyvä matkustajavakuutus, pääset korvaushakemukseen tästä.

Minulla on krooninen sairaus. Onko Aktia Kotivakuutukseen sisältyvä matkustajavakuutus silloin voimassa?

Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7090 (arkisin klo 8–18). Tutustu Aktian maksukortteihin ja niiden matkavakuutusehtoihin, jos sinulla on Aktian maksukorttiin sisältyvä matkustajavakuutus.

Mitkä turvat sisältyvät Aktia Kotivakuutuksen matkustajavakuutukseen?

Matkustajavakuutus korvaa tapaturman ja sairauden aiheuttamia hoitokuluja, matkalta myöhästymisen, matkan peruuntumisen tai keskeytymisen. Lisäksi vakuutus korvaa pysyvän haitan (tapaturma) ja kuolemantapauksen (tapaturma). Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18). Lue lisää kotivakuutuksen vakuutusehdoista. Tutustu Aktian maksukortteihin ja niiden matkavakuutusehtoihin, jos sinulla on Aktian maksukorttiin sisältyvä matkustajavakuutus.

Kenelle matkustajavakuutuksen korvaus maksetaan?

Hoitokuluista ja pysyvästä haitasta maksettavat korvaukset maksetaan vakuutetulle, kun taas tapaturmaisesta kuolemasta maksettava korvaus maksetaan valitulle edunsaajalle.

Minulla on jo sairauskuluvakuutus. Tarvitsenko silti vielä matkustajavakuutuksen?

Suosittelemme, että otat aina matkustajavakuutuksen matkoja varten. Osa tapaturma- ja sairauskuluvakuutuksista ei korvaa ulkomailla annettua hoitoa. Useimmat sairaus- ja tapaturmavakuutukset, jotka ovat voimassa ulkomailla, korvaavat hoitokustannukset tiettyyn summaan asti. Koskaan voi tietää, kuinka kalliiksi ulkomailla annettava hoito tulee, ja Aktia Kotivakuutuksen matkustajavakuutuksessa ei ole ylärajaa. Lisäksi matkustajavakuutus korvaa peruuntuneen tai keskeytyneen matkan sekä tapaturman tai sairauden vuoksi menetetyt matkapäivät. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18).