Sairauskuluvakuutus

Miten sairauskuluvakuutus ja tapaturmavakuutus eroavat toisistaan?

Aktiassa voit valita joko sairauskuluvakuutuksen tai tapaturmavakuutuksen kotivakuutuksen lisäturvana. Sairauskuluvakuutus korvaa esim. sekä sairauden että tapaturman aiheuttamia hoito- ja tutkimuskuluja, kun tapaturmavakuutus korvaa ainoastaan, jos sinulle on sattunut tapaturma.

Lue lisää sairauskuluvakuutuksesta.

Lue lisää tapaturmavakuutuksesta.

Miten otan sairauskuluvakuutuksen?

Sairauskuluvakuutus on Aktia Kotivakuutuksen lisäturva. Sairauskuluvakuutusta varten sinun tulee täyttää terveysselvitys. Voit pyytää tarjousta ja terveysselvityslomaketta Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18). Aktian sairauskuluvakuutus on sairauskulu- ja tapaturmavakuutuksen yhdistelmä, joka korvaa esim. joko sairauden tai tapaturman aiheuttamia hoito- ja tutkimuskuluja. Näin ollen et tarvitse erillistä tapaturmavakuutusta.

Minkä ikäisenä voin ottaa sairauskuluvakuutuksen?

Sairauskuluvakuutus voidaan ottaa alkaen 2 kuukauden iästä aina 59 vuoteen asti. Lue lisää Aktian vauvavakuutuksesta, lapsivakuutuksesta ja sairauskuluvakuutuksesta.

Missä iässä sairauskuluvakuutus päättyy?

Aikuisen sairauskuluvakuutus päättyy sairauskulujen osalta 65 vuoden iässä, jonka jälkeen vakuutus jatkuu tapaturmavakuutuksena 80 vuoden ikään asti. Lapsen vakuutuksen päättymisikä vaihtelee vakuutussopimuksen mukaan. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099.

Miten haen korvausta sairauskuluvakuutuksesta?

Tietoa enimmäiskorvausmääristä löytyy vakuutuskirjasta. Voit hakea korvausta täyttämällä korvaushakemuksen verkossa tai lähettämällä korvaushakemuksen ja kuitit meille postissa. Lue lisää ja täytä korvaushakemus.

Onko sairauskuluvakuutuksessa omavastuu?

Omavastuu voi vaihdella vakuutussopimuksen mukaan. Jos sinulla on jo vakuutus, löydät lisätietoa omavastuusta myös vakuutuskirjastasi. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18). Voit keskustella omavastuuvaihtoehdoista pyytäessäsi tarjousta.

Onko hoitokustannuksille enimmäiskorvausmäärä?

Enimmäiskorvausmäärä voi vaihdella vakuutussopimuksen mukaan. Jos sinulla on jo vakuutus, löydät lisätietoa enimmäiskorvausmääristä myös vakuutuskirjastasi. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7090 (arkisin klo 8–18). Voit keskustella korvausmääristä pyytäessäsi tarjousta.

Mitä turvia sairauskuluvakuutukseen sisältyy?

Vakuutukseen sisältyy tavallisesti sairauden ja tapaturman aiheuttamien hoitokustannusten korvaus sekä kertakorvaus pysyvästä haitasta ja tapaturmaisesta kuolemasta. Sairauskuluvakuutuksen sisältö voi vaihdella vakuutussopimuksen mukaan. Jos sinulla on jo vakuutus, löydät myös lisätietoa vakuutuksen sisällöstä vakuutuskirjastasi. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18).

Kenelle sairauskuluvakuutuskorvaus maksetaan?

Hoitokuluista ja pysyvästä haitasta maksettavat korvaukset maksetaan vakuutetulle, kun taas tapaturmaisesta kuolemasta maksettava korvaus maksetaan valitulle edunsaajalle.

Korvaako sairauskuluvakuutus ulkomailla syntyneet hoitokulut?

Sairauskuluvakuutuksen korvaaminen ulkomailla voi vaihdella vakuutussopimuksen mukaan. Suosittelemme, että otat aina matkustajavakuutuksen ulkomaanmatkoja varten. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18). Lue lisää matkustajavakuutuksesta.