Vahinkovakuutusasiat hoitaa jatkossa Folksam

Aktian asiamiestoiminta Folksam Vahinkovakuutuksissa päättyy ja vahinkovakuutukset siirtyvät Aktiasta Folksamin hoidettaviksi 6.8.2018 alkaen.

Muutos ei vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä.

Kaikki voimassa olevat vakuutukset säilyvät ennallaan sekä sisällöllisesti että hinnoitukseltaan. Folksam on myöntänyt Aktian vahinkovakuutukset myös aiemmin.

Muutokset 6.8.2018 alkaen

 • Vahinkovakuutusasioissa sinua palvelee Folksam Vahinkovakuutus Oy
 • Löydät vahinkovakuutustesi tiedot kätevästi Folksamin asiakasportaalista. Lue lisää >>
  Vahinkovakuutukset eivät enää näy Aktian verkkopankissa.
 • Jatkossa vahinkovakuutukset eivät kuulu etuasiakaskriteereihin. Lisätietoa Aktian asiakaseduista.

Taloudellista turvaa myös tulevaisuudessa

Aktia Pankki palvelee sinua kaikissa pankkipalveluihin, vaurastumiseen ja taloudelliseen neuvonantoon liittyvissä asioissa. Aktian vakuutusvalikoimasta löydät esimerkiksi henki-, työkyvyttömyys- ja säästövakuutukset sekä lainaturvan. Vakuutusten avulla voit turvata taloutesi pahan päivän varalle. Aktia Henkivakuutuksen myöntämien sairauskuluvakuutusten korvauspalvelu säilyy ennallaan. Voit myös jatkossa hakea sairaskulukorvauksia verkkopankin kautta.


Vakuutusasioissa sinua palvellaan 6.8.2018 alkaen

Folksam

 • Kotivakuutukset lisäturvineen
 • Venevakuutukset
 • Ajoneuvovakuutukset
Asiakaspalvelu p. 010 80 81 88 tai vakuutus@folksam.fi
Vahinkopalvelu p. 010 550 2030 tai vahingot@folksam.fi
Kiinteä linja 8,35 snt/puhelu + 3,2 snt/min. Matkapuhelin 8,35 snt/puhelu + 19,2 snt/min.

 

Aktia

 • Henkivakuutukset
 • Työkyvyttömyysvakuutukset
 • Lainaturva
 • Säästövakuutukset
 • Yksilölliset eläkevakuutukset
Asiakaspalvelu p. 010 247 010
Henki- ja sairausvakuutuksien korvauspalvelu p. 010 247 8350
Puhelujen hinnat 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min.

Useimmin kysytyt kysymykset

Milloin Aktian ja Folksamin yhteistyö päättyy?

Aktian ja Folksamin yhteistyö päättyy 6.8.2018, kun Aktia luopuu asiamiestoiminnasta. Tämän jälkeen Folksam Vahinkovakuutus hoitaa suoraan Aktian kautta ostetut vahinkovakuutukset ja Folksamin vakuutukset poistuvat Aktian valikoimasta.

Millaisia toimenpiteitä muutos edellyttää asiakkaalta?

Muutos ei vaadi asiakkaalta minkäänlaisia toimenpiteitä. Kaikki vakuutuksesi säilyvät ennallaan sekä sisällöllisesti että hinnoitukseltaan. 6.8.2018 asti vahinkovakuutustesi tiedot löytyvät Aktian verkkopankista ja tämän jälkeen Folksamin asiakasportaalista. Löydät portaalin Folksamin verkkosivuilta (www.folksam.fi/portal). Portaalissa voit hallinnoida omia vakuutuksiasi.

Muuttuvatko vakuutusten hinnat muutoksen myötä?

Muutoksella ei ole vaikutuksia vakuutusten hintoihin tai ehtoihin, vaan ne säilyvät ennallaan. Aktian vahinkovakuutuksista on aiemminkin vastannut Folksam. Liikennevakuutuksiin ja ajoneuvon vapaaehtoisiin vakuutuksiin on tänä vuonna tehty hinnoittelumuutoksia, jotka astuvat voimaan vakuutuksen uusiutuessa. Nämä hinnoittelumuutokset koskevat kaikkia Folksamin asiakkaita, eivätkä liity Aktian ja Folksamin yhteistyön päättymiseen.

Millaisia vaikutuksia muutoksesta on Aktian asiakkaille?

Vahinkovakuutustoiminnasta luopuminen ei edellytä asiakkaalta toimenpiteitä. Kaikki vakuutuksesi säilyvät sekä sisällöllisesti että hinnoitukseltaan ennallaan. Muutoksen myötä, eli 6.8.2018 alkaen:

 • Korvaus- ja muissa vahinkovakuutusasioissa sinua palvelee Folksam Vahinkovakuutus Oy
 • Löydät vahinkovakuutustesi tiedot kätevästi Folksamin asiakasportaalista (www.folksam.fi/portal). Vahinkovakuutuksesi eivät enää näy Aktian verkkopankissa.
 • Vahinkovakuutukset eivät jatkossa kuulu etuasiakaskriteereihin. Lisätietoa asiakaseduista löydät www.aktia.fi/asiakasedut.

Minulle on myönnetty alennuksia vahinkovakuutuksista. Saanko pitää alennukset?

Vakuutusten hinnoittelu ei muutu, eli alennukset jatkuvat toistaiseksi. Vahinkovakuutusten siirtyessä Folksamiin tuotteiden ja alennusten nimet saattavat muuttua Folksamin yhdenmukaistaessa käytäntöjään, mutta alennusten suuruus pysyy samana.

Olen hakenut korvausta ennen muutosta, mitä sille tapahtuu?

Korvausprosessit jatkuvat normaalisti. Folksam on aiemminkin vastannut korvaushakemusten käsittelystä ja päätöksen viestinnästä asiakkaille. Saat korvauspäätökset jatkossa Folksamin logolla.

En löydä vahinkovakuutuksiani enää verkkopankistani, mistä saan tiedot niistä?

Löydät kaikki vahinkovakuutuksesi Folksamin asiakasportaalista 6.8.2018 alkaen. Voit ottaa portaalin käyttöön osoitteessa: www.folksam.fi/portal. Folksam arpoo kaikkien syyskuun loppuun mennessä portaalin käyttöönottaneiden kesken viisi Delicard-lahjakorttia (arvo 50 € kpl). Lisätietoa arvonnasta löydät www.folksam.fi/aktia.

Aiheuttaako yhteistyön päättyminen jotakin muutoksia lapseni vakuutuksiin?

Jos sinulla on Aktia Henkivakuutuksen myöntämä lapsi-, junior- tai sairauskuluvakuutus, jatkuvat vakuutukset ennallaan. Vakuutus löytyy edelleen Aktian verkkopankista ja voit edelleen hakea korvausta Aktian verkkokorvaustoiminnon kautta.

Jos lapsesi vakuutus on kotivakuutuksen lisäturvana, siirtyy sen hoito Folksamille 6.8.2018 alkaen. Sisältöön tai hinnoitteluun ei tule muutoksia. Löydät 6.8.2018 alkaen vahinkovakuutuksesi Folksamin asiakasportaalista, jonka kautta voit myös hakea korvauksia. www.folksam.fi/aktia.

Minulla on maksukorttiini liitetty matkavakuutus. Tuleeko tähän muutoksia?

Maksukortteihin liittyvissä vakuutuksissa palvelu jatkuu ennallaan. Löydät lisätietoa kortteihin liitetyistä matkavakuutuksista https://www.aktia.fi/sv/kortit.

Mihin minun tulisi jatkossa olla yhteydessä vakuutusasioissani?

Vahinkovakuutusasioissa sinua palvelee Folksamin asiakaspalvelu: p. 010 80 81 88, vakuutus@folksam.fi ja vahinkopalvelu 010 550 2030, vahingot@folksam.fi. Puhelujen hinnat ovat: kiinteä linja 8,35 snt/puhelu + 3,2 snt/min ja matkapuhelin 8,35 snt/puhelu + 19,2 snt/min.

Henkivakuutus- ja lainaturvavakuutuksissa sinua palvelee Aktian asiakaspalvelu p. 010 247 010 ja korvauspalvelu p. 010 247 8350. Puhelujen hinnat ovat 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min.