Aktia Autovakuutus - kattava turva autollesi

Aktia Autovakuutukseen kuuluu lain mukaan pakollinen liikennevakuutus, joka korvaa henkilövahingot ja vastapuolen ajoneuvolle aiheutuneet vahingot sekä vapaaehtoinen kaskovakuutus, joka korvaa oman autosi vahingot. Valitset itse kaskovakuutuksen turvatason, omien tarpeittesi mukaan.

 

Lähde liikenteeseen turvallisin mielin Aktian autovakuutuksella

  • Maxikaskon uudet pysäköinti, sijaisauto- ja luonnonilmiöturvat sekä laajennettu lunastusturva auttavat autoilijan arjessa vahingon sattuessa.
  • Maksimibonus Ohituskaistalla jopa 7 vuodessa!
  • Saat Bonusturvan heti, kun saavutat liikennevakuutuksen maksimibonuksen ja sen ansiosta säilytät bonuksesi ensimmäisen vahingon sattuessa.
  • Voit saada samat liikennevakuutusbonukset kaikkiin autoihisi (ml. matkailu- ja pakettiauto)
     

Laske autovakuutuksen hinta ja osta kätevästi verkosta

Laske auto- ja liikennevakuutuksen hinta ja osta vakuutus suoraan verkosta oman pankin verkkopankkitunnuksilla. Yhtiönvaihdon hoidamme puolestasi.

Minkä Kaskovakuutuksen valitsen?

Sujuisiko arkesi ilman autoa? Pysäköitkö usein yleisillä parkkipaikoilla? Onko sinulla upouusi auto? Mieti tarkkaan mitkä turvat ovat sinulle tärkeitä ja valitse niiden perusteella kaskovakuutuksesi turvataso.

Tarjoamme neljä eri vakuutusvaihtoehtoa, jossa Palo- ja varkausvakuutus antaa suppeimman turvan ja Maxikasko laajimman.

*valinnainen lisäturva

Tutustu kaskovakuutuksen turviin

Laajennettu lunastusturva

Laajennetusta lunastusturvasta korvataan sinulle uuden vastaavan auton käteishinta, mikäli henkilöautosi vaurioituu niin pahoin, ettei sitä voida korjata. Autosi tulee silloin olla alle kolmen vuoden ikäinen, ajettu alle 60 000 km ja arvioitujen korjauskustannusten tulee olla vähintään 50 % uuden auton arvosta. Jos jokin edellä mainituista kriteereistä ei täyty, mutta korjauskustannusten arvioidaan olevan vähintään 60 % auton käyvästä arvosta, saat laajennetusta lunastusturvasta auton käyvän arvon lisäksi 30 % lisäkorvauksen.

Pysäköintiturva

Pysäköintiturva korvaa vahingon korjauksen, mikäli toinen auto esim. parkkihallissa naarmuttaa autoasi eikä tekijä jätä yhteystietojaan. Maksat ainoastaan omavastuun 150 euroa, korvaus ei vaikuta bonukseesi.

Luonnonilmiö

Luonnonilmiövakuutus korvaa esim. raekuuron autollesi aiheuttaman peltivaurion korjauskulut. Luonnonilmiöturvassa on 150 euron omavastuu, korvaus ei vaikuta bonukseesi.

Lasivakuutus

Lasivakuutus korvaa tuulilasin vaihdon mikäli esim. irtokivi vahingoittaa tuulilasia niin, että se liikenneturvallisuussyistä tulee vaihtaa. Maksat ainoastaan omavastuun 150 euroa, korvaus ei vaikuta bonukseesi. Lasivakuutus on valinnainen Maxikaskossa ja Kaskossa.

Jos sinulla on ennen 31.3.2017 hankittu autovakuutus voit lisätä lasivakuutuksen kaskovakuutukseesi, jolloin omavastuu on 0 euroa. Lisää lasivakuutus kaskoon soittamalla Vakuutuspalveluun puh. 010 247 7099.

Sijaisauto

Sijaisautovakuutus korvaa sijaisauton käytöstä aiheutuneet kulut siltä ajalta, jonka autosi on korjaamolla vakuutuksesta korvattavan vahingon tai teknisen vian vuoksi. Sijaisautovakuutus on valinnainen Maxikaskossa.

Keskeytys

Keskeytysvakuutuksesta sinulle maksetaan päiväkorvaus menetetystä käyttöajasta, kun ajoneuvosi on korjaamolla korvattavan vahingon vuoksi. Menetetyiksi käyttöpäiviksi ajokelvottomalle ajoneuvolle lasketaan täydet vuorokaudet vahinkotapahtuman sattumispäivän jälkeisestä päivästä siihen saakka, jolloin ajoneuvo luovutetaan sinulle takaisin. Keskeytysvakuutus on valinnainen Kaskossa. 

Törmäys

Törmäysvakuutus korvaa ajoneuvollesi välittömästi aiheutuneet vahingot, joiden syynä on törmäys, tieltä suistuminen tai muu äkillinen ulkoinen tapahtuma.

Ojaanajo väistettäsessä hirvieläintä

Ojaanajovakuutuksesta sinulle korvataan vahingot, jotka ovat aiheuttaneet tieltä suistuttaessa, kun olet taajaman ulkopuolella väistänyt hirveä, poroa tai peuraa.

Ilkivalta

Ilkivallalla tarkoitetaan sitä, kun joku vahingoittaa ajoneuvoasi tahallisesti ilman selvää aikomusta esimerkiksi murtautua siihen. Ilkivaltavakuutuksesta korvataan ajoneuvollesi aiheutunut vahinko, mikäli se on ollut lukittuna.

Hirvikolari

Hirvivahinkovakuutuksesta korvataan sinulle vahingot, jotka ovat aiheutuneet yhteentörmäyksestä hirven, poron tai peuran kanssa. Hirven, poron tai peuran väistämisestä aiheutunutta vahinkoa ei korvata hirvivahinkovakuutuksesta, vaan törmäysvakuutuksesta.

Palo

Palovakuutuksesta korvataan palovahinko, joka on aiheutunut irti päässeestä tulesta tai välittömästä salamaniskusta ajoneuvoosi.

Varkaus

Varkausvakuutus korvaa, jos ajoneuvo varastetaan, joku murtautuu siihen tai vahingoittaa sitä murtoyrityksen yhteydessä.

Oikeusturva

Oikeusturvavakuutuksen tarkoituksena on korvata sinulle välttämättömät asianajokulut vakuutettua ajoneuvoa koskevissa riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Autopalvelu

Autopalveluvakuutuksen tarkoituksena on siirtää ajoneuvosi pois vahinkopaikalta mahdollisten lisävahinkojen välttämiseksi. Vakuutuksesta korvataan ajoneuvosi hinaus lähimpään korjaamoon matkan keskeytyessä esimerkiksi liikenneonnettomuuden tai moottorivian takia. Autopalveluvakuutuksessa ei ole omavastuuta. Vakuutuksesta korvataan tarvittaessa lisäksi halvimman vaihtoehdon mukaiset kulusi, jotta pääset takaisin kotiin tai alkuperäiseen määränpäähäsi.

Vastuuvakuutus ulkomailla

Ulkomaan vastuuvakuutus moottoriajoneuvoille täydentää liikennevakuutusta ja korvaa ulkopuolisille tai auton matkustajille aiheutuneet vahingot silloin kun itse olet henkilökohtaisesti vahingonkorvausvastuussa.

Vakuutuksen myöntää Folksam Vahinkovakuutus Oy, jonka asiamiehenä Aktia Pankki toimii.

Matkalle ulkomaille omalla autolla? Green Card-tilaus (Lue Liikennevakuutuskeskuksen ohjeet)

Tutustu Kaskoon ja liikennevakuutukseen.