Liikennekäytöstä poisto

Ellet käytä autoasi pitempään aikaan, voit tehdä ilmoituksen sen liikennekäytöstäpoistosta. Jos sinulla on kaskovakuutus, maksat vain osan vakuutusmaksusta autosi seisonta-aikana. Autosi on kuitenkin alttiina joillekin riskeille, vaikkei se ole ajokäytössä. Siksi mm. palo-, varkaus- ja ilkivaltavakuutus on voimassa myös seisonta-ajalta.

Voit tehdä ilmoituksen liikennekäytöstäpoistosta Trafi.fi-sivuilla tai katsastuskonttorilla. Liikennekäytöstäpoiston voi myös tehdä muille ajoneuvoille kuin henkilöautoille (esimerkiksi moottoripyörille ja mopoille). Tiedot välittyvät suoraan Aktialle ja vakuutustietosi päivittyvät automaattisesti. Erillistä ilmoitusta vakuutusta varten ei siis tarvitse tehdä.

Liikennekäytöstäpoisto huomioidaan henkilö- ja pakettiautojen vakuutusmaksuissa. Seisonta-aikaa ei huomioida Ajokausivakuutus moottoripyörälle -vakuutuksen maksussa.

Muista:

  • Liikennekäyttöönotto on tehtävä aina ennen ajoneuvon ottamista liikenteeseen.
  • Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla saa ajaa poistopäivän. Tämän jälkeen ajoneuvo on käyttökiellossa, jolloin ajoneuvolla ei saa ajaa.


Liikennevakuutuksen päättäminen

Liikennekäytöstäpoiston jälkeen voit myös halutessasi irtisanoa liikennevakuutuksen palauttamatta rekisterikilpiä, jolloin myös hyvitämme vakuutusmaksuja esimerkiksi mopojen osalta. Voit irtisanoa liikennevakuutuksen lähettämällä viestin Aktian verkkopankin kautta. Lisätietoja antaa Vakuutuspalvelu puh. 010 247 7099. Muistathan myös ottaa uuden vakuutuksen ennen kuin otata ajoneuvon jälleen käyttöön.

Huomioithan ettet voi irtisanoa liikennevakuutusta Trafi.fi-sivuilla tai katsastuskonttorilla, vaikka voit tehdä liikennekäytöstäpoiston näissä paikoissa.