Kasko korvaa oman autosi vahingot

Vapaaehtoinen autovakuutus korvaa oman autosi vahingot.

Kaskovakuutuksen vaihtoehdot

Voit valita autovakuutuksesi neljästä eri vakuutusvaihtoehdosta, joista palo- ja varkausvakuutus antaa suppeimman turvan ja Superkasko laajimman.

Ota huomioon oma tilanteesi ja auton ikä. Uudemmille autoille suosittelemme Kasko- tai Superkaskovakuutusta.

Superkaskovakuutus sisältää laajemman lunastusturvan. Mikäli henkilöautosi vaurioituu niin pahoin, että se korvataan lunastamalla, saat sen tilalle täysin uuden auton, jos autosi on alle kahden vuoden ikäinen, sillä on ajettu alle 50 000 km ja korjauskustannusten arvioidaan olevan vähintään 40 % uuden auton arvosta.

(+) tämän voi ottaa lisäturvavakuutuksena.
* Keskeytysvakuutus voidaan haluttaessa poistaa. Keskeytysvakuutus ei kuulu rahoituslaitosten kautta myytäviin ns. liikennekaskovakuutuksiin.

Kaskovakuutuksen suojat/turvat

Törmäys – kolarivahingoiksi lasketaan onnettomuudet, jotka ovat syntyneet omalle autolle kolarissa, ulosajossa tai jonkin muun äkillisen ulkoisen tekijän vaikutuksesta.

Hirvitörmäys – yhteentörmäys hirven, peuran tai poron kanssa.

Ojaanajo – ulosajo hirveä, peuraa tai poroa väistettäessä.

Palo – palot ovat vaurioita, jotka ovat syntyneet siksi, että tuli on päässyt irti tai auton sähkölaitteistoon on tullut oikosulku.

Varkaus ja murto – varkaudet ja murrot ovat tapahtumia, joissa auto varastetaan, joku murtautuu siihen sisään tai vaurioittaa sitä murtoyrityksen aikana.

Ilkivalta – ilkivallalla tarkoitetaan sitä, kun joku vaurioittaa autoa, vaikka hänellä ei olekaan selvää aietta esimerkiksi yrittää murtautua siihen sisään.

Oikeusturva – oikeusapua vakuutussopimuksessa mainittuun summaan asti riita-, rikos- tai muutoshakutapauksissa, jotka koskevat kyseistä, vakuutettua autoa.

Autopalveluvakuutus – jos matka jää kesken vakuutus korvaa hinauksen ja kuljetuksen lähimpään korjaamoon esim. liikenneonnettomuuden tai äkillisen moottorivian takia. Asiakas voi soittaa hätäpalveluun 0800 12 88 00 jos matka keskeytyy ja asiakas tarvitsee hinausta. 

Tuulilasivakuutus – lisäturvavakuutus, joka korvaa irtokiven tuulilasiin aiheuttaman vahingon, mikäli se liikenneturvallisuussyistä täytyy korjata tai vaihtaa uuteen.

Keskeytysvakuutus – vakuutus maksaa tietyn päiväkorvauksen siltä menetetyltä käyttöajalta, jonka auto seisoo korjaamolla jonkun toisen korvauskelpoisen vaurion takia.

Vakuutuksen myöntää Folksam Vahinkovakuutus Oyy, jonka asiamiehenä Aktia Pankki toimii.

Katso myös Aktian autovakuutus ja liikennevakuutus.
Mitä autovakuutus maksaa? Vakuutusmaksulaskuri
Haluatko lukea lisää vakuutuksesta? Autovakuutuksen tuoteseloste
Autovakuutuksen vakuutusehdot