Aktian laaja kotivakuutus

 

Aktia Kotivakuutus on laaja vakuutus, joka korvaa useimmat vahingot. Vakuutukseen sisältyy myös vastuu- ja oikeusturvavakuutus sekä henkilöllisyysvarkausvakuutus. Kun täydennät kotivakuutustasi esimerkiksi henkilövakuutuksilla ja kotieläinvakuutuksilla, varmistat, että sinulla ja perheenjäsenilläsi on kattava vakuutusturva.
 

Laaja vakuutusturva

Kotivakuutus on laaja, jotta se antaa hyvän turvan sinulle ja perheenjäsenillesi. Siksi vakuutukseen kuuluvat seuraavat vakuutusturvat irtaimen omaisuutesi ja mahdollisten rakennusten turvaksi.

 • Palo ja luonnonilmiö: korvaa esim. jos kodissasi syttyy tulipalo kipinästä tai jos myrsky vaurioittaa rakennuksen kattoa.
 • Varkaus, vahingonteko ja sähköilmiö: korvaa, jos asuntoosi murtaudutaan tai jos pakastimen kompressori menee rikki.
 • Vuoto: korvaa esim. rikkoutuneesta vesijohdosta talon rakenteille aiheutuneet vahingot.
 • Muu äkillinen ja ennalta arvaamaton vahinko: korvaa esimerkiksi jos lapsi pudottaa tv:n lattialle, ja se rikkoutuu.
 • Irtaimistovakuutukseen erikoisturva: korvaa huomattavasti enemmän kuin tavallinen kotivakuutus. Erikoisturva korvaa jopa kadonnutta omaisuutta.
 • Henkilöllisyysvarkausvakuutus: saat apua mm. vahingon rajoittamiseen kun olet joutunut henkilöllisyysvarkauden uhriksi.
   

Katso kotivakuutuksen hintaesimerkki tästä.
 

Henkilöllisyysvarkausvakuutus

Lainan ottamiseen ja matkapuhelinliittymien tai tuotteiden tilaamiseen sinun nimissäsi ei välttämättä tarvita muuta kuin henkilötunnuksesi. Usein voin mennä jonkin aikaa, ennen kuin huomaat, että henkilöllisyytesi on kaapattu. Tämän lisäksi voi olla hankalaa tietää miten pitäisi toimia, ja kuitenkin . Henkilöllisyysvarkaustapaukissa on ratkaisevaa reagoida nopeasti.

Tiedätkö sinä miten sinun pitäisi toimia? Henkilöllisyysvarkausvakuutukseen kuuluu puhelinpalvelu, joka mm. neuvoo ja auttaa sinua vahingon rajoittamisessa, virheellisten rahavaateiden käännyttämisessä ja virheellisten maksuhuomautuksien poistamisessa. Vakuutus kattaa myös kohtuulliset juristikulut 2 000 euroon saakka henkilöllisyysvarkaustapahtumaa kohden.

Folksam Vahinkovakuutuksen yhteistyökumppani Henkilöllisyysvakuutuksen osalta on Affinion International (puh. 075 325 1181).
 

Vastuu- ja oikeusturvavakuutus

Kenelle tahansa voi sattua virhe, ja joskus sen seuraukset koskettavat myös muita. Vastuuvakuutus korvaa muille aiheuttamasi vahingon, josta olet korvausvelvollinen. Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, kun tarvitset asianajajaa yksityiselämään liittyvissä riita-, rikos- tai hakemusasioissa.
 

Henkilövakuutukset lisäturvana

Vapaaehtoinen henkilövakuutus antaa taloudellista turvaa sairauden tai onnettomuuden varalta. Pääset nopeasti hoitoon, eikä sinun tarvitse huolehtia kustannuksista.
Aktia Kotivakuutukseen voit liittää seuraavat henkilövakuutukset:

 • Tapaturmavakuutus
 • Tapaturma- ja sairauskuluvakuutus
 • Syntymättömän lapsen vakuutusvaraus
 • Matkustajavakuutus
   

Koira- ja kissavakuutus lisäturvana

Voit ottaa Koira- ja kissavakuutuksen, kun kotieläin on vähintään 6 viikkoa ja enintään 6 vuotta vanha. Valitset itse kotieläimen henkivakuutussumman, ja halutessasi voit liittää vakuutukseen myös eläinlääkärikulujen korvaamisen. Henkivakuutus korvaa, jos koira tai kissa kuolee, joudutaan lopettamaan, katoaa tai varastetaan. Korvattaviin eläinlääkärikuluihin kuuluvat eläinlääkärin palkkiot, leikkauskulut ja kulut reseptilääkkeistä. Vakuutus on voimassa kunnes kotieläin täyttää 10 vuotta.
 

Lisätietoja

Kotivakuutuksen tuoteseloste
Kotivakuutuksen vakuutusehdot
Kuluttajansuoja
 Vakuutuksen myöntää Folksam Vahinkovakuutus Oy, jonka asiamiehenä Aktia Pankki toimii.