Ohjeita vahingon satuttua

Vahinko voi sattua, kun sitä vähiten odottaa. On tärkeää tietää, miten pitää toimia vahingon rajoittamiseksi.
 

Palvelemme hätätilanteissa vuorokauden ympäri

Arkisin voit toimistoaikana (klo 8.30–16.30) soittaa suoraan korvauspalvelun numeroon 010 550 2071. Akuuteissa hätätapauksissa toimistoajan ulkopuolella, voit soittaa hätäpalveluumme (yhteistyössä SOS Internationalin kanssa):

  • Puh. 010 550 2072 (+358 10 550 2072 ulkomailta soitettaessa)
  • S-posti: emergency(at)folksam.fi

Hätäpuhelin auttaa akuuteissa hätätapauksissa, kun neuvoja ja apua tarvitaan heti. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi vahinkotapaukset ulkomailla tai, jos matka keskeytyy liikenneonnettomuuden tai teknisen vian vuoksi ja tarvitset hinausapua. Viikonloppuna tai yöllä sattuvat palo- ja vesivahingot ovat myös tilanteita, joissa apua saa hätäpuhelimen kautta. Hätäpuhelimesta saa myös neuvoja lisävahinkojen rajoittamiseksi.

Ensiapu

Ensimmäiset viisi minuuttia onnettomuuden tapahduttua ovat ratkaisevia loukkaantuneen henkilön selviytymismahdollisuuksien kannalta. Usein kestää melko kauan ennen kuin ensimmäinen ambulanssi tulee. Silloin ensiaputaidot voivat pelastaa henkiä.

Joka kodissa tulisi olla myös ensiaputarvikkeet saatavilla. Älä unohda täydentää ensiapulaukkua ja vaihtaa vanhentuneita tuotteita uusiin.

Punaisen Ristin neuvoja tavallisimpiin ensiaputilanteisiin.