Onnistunut sukupolvenvaihdos

Jokainen sukupolvenvaihdos on ainutlaatuinen. Aloita omistuksen siirtämisen suunnittelu hyvissä ajoin, niin käytettävissäsi on useampia vaihtoehtoja ja voit itse vaikuttaa asioihin enemmän. Keskustele eri vaihtoehdoista perheen kanssa ja käytä pankin asiantuntijoita apuna sukupolvenvaihdoksen yksityiskohtien suunnittelussa.

Suunnittelemalla omistuksen siirtämisen hyvissä ajoin voit muun muassa hyödyntää erilaiset verosuunnittelumahdollisuudet. Silloin edellytykset sekä luopujaa että jatkajaa tyydyttävän lopputuloksen saamiselle ovat hyvät. Voit luovuttaa omaisuutta kaupan, lahjanluonteisen kaupan tai lahjan kautta.

Ellet halua luovuttaa metsääsi elinaikanasi, voit tehdä testamentin ja määrätä millä tavalla omaisuutesi jaetaan sinun jälkeesi.

Käytä asiantuntijan apua

Sukupolvenvaihdoksen yhteydessä on huomioitava monia lainopillisia seikkoja ja näkökantoja. Kannattaa antaa asiantuntijan laatia luovutusasiakirjat, kuten esimerkiksi kauppa- ja lahjakirjat. Samalla voit sujuvasti tehdä notariaattitoimeksiannot, kuten lainhuuto- ja kiinnityshakemukset. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja lakimiehiimme – säästyt monelta harmilta ja säästät rahaa!

Haluan lisätietoja, ottakaa yhteyttä minuun
Oikeudenmukainen sukupolvenvaihdos? Anna veroton lahja. Lue lisää säästövakuutuksesta.