Tuontiremburssin käsittely Aktiassa

Tuontiremburssin avaamiseen tarvitaan luottopäätös. Ota siis yhteyttä asiakasvastuuhenkilöösi Aktia Pankissa.

Samalla voit pyytää käyttöösi sähköisen remburssihakemuslomakkeen. Yrityksesi voi hoitaa tuontiremburssinsa myös verkkopankin kautta, kun siitä on tehty sopimus Aktian kanssa.

Ostajana annat toimeksiannon avata remburssi täyttämällä hakemuslomakkeen, jossa määrittelet ehdot ja vaadittavat asiakirjat.

Kun luottopäätös on tehty, Aktia avaa hakemuksen tietojen perusteella remburssin ja sitoutuu maksamaan ulkomaiselle myyjälle ehtojen mukaisesti. Remburssi ilmoitetaan myyjälle tämän pankin kautta.

Kun tavara on laivattu

Lähetettyään tavarat remburssissa määritellyn mukaisesti myyjä esittää remburssissa vaaditut asiakirjat pankilleen, joka toimittaa ne edelleen Aktiaan, missä tarkastetaan, että asiakirjat ovat remburssiehtojen mukaiset. Saat ostajana asiakirjat haltuusi vasta, kun ne on hyväksytty ja avistaremburssissa maksu veloitettu tililtäsi. Maksuajallisessa remburssissa maksu tapahtuu remburssissa määriteltynä eräpäivänä.

Tuontiremburssi voidaan avata myös katettuna. Silloin remburssin määrä veloitetaan ostajan tililtä heti avauksen yhteydessä.

Ota yhteyttä Aktia Trade Financeen

Tuontiremburssihakemusmalli              
Näin täytät remburssihakemuslomakkeen           
Tuontiremburssin yleiset ehdot