Muista hoitaa nämä lapsiperheen arkea helpottavat asiat kuntoon

 

Tarkista, että lapsen vakuutukset ovat kunnossa

Koulujen alkaessa alkavat myös monet harrastukset. Erityisesti urheiluharrastusten alkaessa kannattaa tarkistaa, että vakuutukset ovat ajan tasalla.

Lapsen tapaturmavakuutus on lisäturva, joka liitetään perheen kotivakuutukseen. Jos jotakin sattuu, vakuutuksen avulla tapaturma saadaan hoidettua äkkiä kuntoon ja lapsi pääsee takaisin rakkaan harrastuksen pariin. Tapaturmavakuutuksesta korvataan muun muassa lääkärin palkkiot, tutkimukset ja lääkärin määräämät lääkkeet, ja alle 18-vuotiailla se kattaa myös urheilun (lukuun ottamatta muutamia kiellettyjä erikoislajeja, kuten esimerkiksi offpiste-laskettelu ja mottoriurheilu).

Tapaturmavakuutuksen lisäksi myös sairauskuluvakuutus on hyvä olla olemassa. Se kattaa monet sellaiset sairaudet ja rasitusvammat, jotka jäävät tapaturmavakuutuksen ulkopuolelle. Sairauskuluvakuutus helpottaa hektistä lapsiperhearkea, kun lääkärin vastaanotolle ei tarvitse jonottaa pitkään.

Usein lapsen urheiluseurasta tai lajiliitosta tarjotaan valmista lisenssivakuutusta. Ehdot kannattaa kuitenkin lukea tarkkaan. Usein tapaturma- ja sairauskuluvakuutus kattavat jo samat riskit, joten urheiluseuran lisenssivakuutukselle ei välttämättä ole tarvetta.

 

Viikkoraha opettaa rahan käyttöä – ja mobiilisovellus helpottaa maksamista

Lapset opettelevat rahan käyttöä pikkuhiljaa arjessa. Usein lapsi tarvitsee rahaa käyttöönsä käytännön syistä – vaikkapa eväsrahaksi harrastusreissuille ja turnausmatkoille. Ilmainen Aktia Wallet -mobiilisovellus on silloin kätevä apu.

Aktia Wallet -sovellukseen on mahdollista liittää lähimaksutarroja, jotka liimataan vaikkapa lapsen kännykän kuoreen tai avainnippuun. Lapsi pystyy maksamaan tarralla pieniä ostoksia, ja vanhemmat voivat seurata lapsen rahankäyttöä reaaliajassa sovelluksen kautta. Tarralle voidaan asettaa halutun suuruinen käyttöraja.

Myös viikkorahat on helppo antaa koululaisen käyttöön Aktia Wallet -sovelluksen ja lähimaksutarran kautta. Ja jos tarra sattuu hukkumaan, ei hätää – sen voi sulkea sovelluksesta yhdellä napinpainalluksella. Takuulla kätevämpää kuin käteinen!

Aktia Wallet -sovelluksen avulla onnistuu myös reaaliaikainen rahan siirtäminen Wallet-tililtä toiselle. Näin pienet rahasiirrot ja vippaukset on helppo hoitaa mobiilissa, ilman verkkopankkitunnuksia tai käteisen nostamista.

 

Olisiko ensimmäisen pankkikortin hankkiminen ajankohtaista?

Jo 7-vuotias voi saada vanhempien suostumuksella ensimmäisen oman maksukortin – Visa Debit Online -kortin (entinen Visa Electron). Kortilla tehdyt ostot ja nostot veloitetaan suoraan pankkitililtä, joten korttia ei voi vinguttaa miinukselle.

13 vuotta täyttäneelle lapselle voi hankkia myös ladattavan MasterCard PrePaid -kortin, jolla ostokset voi maksaa kuten millä tahansa maksukortilla. Erona tavallisiin kortteihin verrattuna on se, että prepaid-korttia ei ole liitetty pankkitiliin, vaan käytettävä raha ladataan kortille etukäteen verkkopankin kautta. Tämä tekee kortista erityisen turvallisen käyttää.

 

Lisätietoja

Lue lisää maksuttomasta Aktia Wallet -mobiilisovelluksesta

Lue lisää tapaturmavakuutuksesta

Tutustu Visa Debit Online -pankkikorttiin