Aktia Gold Credit/Debit

Aktia Gold Credit/Debit är ett mångsidigt och internationellt betalkort som ger dig värdefulla förmåner. Du får en reseförsäkring när du betalar resekostnaderna i sin helhet med kortet.

Kreditgränsen ger vid behov möjlighet att göra stora anskaffningar eller att betala räkningen i rater när du behöver flexibilitet i betalningarna. Du får upp till 45 dagar räntefri betalningstid för dina kortköp och två betalningsfria månader. Läs mera om kortets kreditegenskap.

Reseförsäkring

När du har ett Aktia Gold Credit/Debit-kort har du en reseförsäkring som ger skydd i händelse av olycksfall eller sjukdom på resan. I kortet ingår en reseförsäkring för fritid förutsatt att du har betalat resekostnaderna med kortet. Reseförsäkringen beviljas av AXA. Bekanta dig noggrant med villkoren.

Kortreklamation

Om du inte har fått de produkter du beställt eller om ditt inköp på webben har debiterats dubbelt kan du få pengarna tillbaka via köpskyddet. Läs mer.

Kontantuttag

Du kan ta ut kontanter i automater såväl i hemlandet som utomlands. Du har också möjlighet att ta ut kontanter i K-matbutiker och R-kiosker. Läs mera om kontantuttag.

Nödkontanttjänst

Om du blir bestulen eller tappar bort ditt Aktia-betalkort (Mastercard) under en resa utomlands, finns det hjälp att få, i form av nödkontanter, i det land du befinner dig. Läs mer om nödkontanttjänsten.
 

Prislista

  • Månadsavgift för kortet är 4 euro
  • Parallellkorten kostar 2 euro/mån./kort

Ansök om kortet

  • Aktia Gold Credit/Debit-kort kan beviljas en person som fyllt 18 år, som skött sina penningärenden oklanderligt och som inte har registrerade betalningsanmärkningar.
  • Du kan ansöka om kortet om du studerar vid ett finskt universitet, yrkeshögskola eller annan högskola och har minst 90 studiepoäng. Kreditgränsen för studerande är 1 000 euro. Bifoga ett intyg över dina studiepoäng i ansökan i Aktia Wallet-applikationen eller skicka det  per e-post till kort(at)aktia.fi, ifall du fyller i ansökan i Aktias nätbank.
  • Till ditt Aktia Credit/Debit-kort kan du få parallellkort för 16 år fyllda personer.

 

Har en skada skett på resan?
Anmäl skada (CHUBB - skador skedda fram till 31.12.2018)
eller
+358 9 424 51903 (AXA - skador skedda fr.o.m. 1.1.2019)
 
Kortvillkor och konsumentkreditinformation:
CHUBB reseförsäkring (gäller fram till 31.12.2018)

AXA reseförsäkring (gäller fr.o.m. 1.1.2019)