För hyresgästen

Vi förmedlar hyresbostäder till pålitliga studerande, personer i arbetslivet och familjer. Ta kontakt med oss när du söker en hyresbostad. Vi ger dig goda alternativ att välja emellan inom det område du önskar.

Fyll färdigt i ansökningsblanketten och ta med den till bostadsvisningen eller skicka den till mäklaren per e-post.

Ansökan om hyresbostad


Hyresavtal

Hyresvärden förutsätter nästan alltid att hyresgästen ställer en säkerhet för hyran (=betalar hyresgaranti). Garantin kan vara ett hyresgarantikonto, en kontant penninggaranti, en personlig eller av hyresgästens arbetsgivare given garantiförbindelse eller en bankgaranti.

I regel motsvarar hyresgarantin 1–3 månaders hyra. Garantin återbetalas till sitt fulla belopp då hyresförbindelsen avslutas, alla hyror betalats och bostaden återlämnats i överenskommet skick till hyresvärden.

I samband med att du kommer överens om att hyra lägenheten kan du teckna Aktias hemförsäkring på Aktia Fastighetsförmedling. Hyresgästens hemförsäkring täcker kostnaderna för skadat lösöre som inte omfattas av husbolagets försäkringar.


Uppdragsgivaren betalar förmedlingsprovisionen. Förmedlingsprovisionen för objekt som marknadsförs via Aktia Fastighetsförmedlings register betalas av hyresvärden.


Banken erbjuder hyresgarantikonto / Bekanta dig med hyresgarantikontot
Är du under 27 år? Skaffa en förmånlig hemförsäkring från oss! / Läs mera om hemförsäkringen
Konkurrensutsätt din hemförsäkring och be om en offert / Be om en offert på hemförsäkringen