Kom ihåg att ordna de här sakerna som underlättar barnfamiljens vardag

Veckopeng lär barnet använda pengar – mobilappen underlättar betalningar

Barn lär sig använda pengar så småningom i vardagen. Barnet kan behöva pengar av praktiska orsaker – kanske för att köpa mellanmål på hobbyresor eller under turneringar. Då är den kostnadsfria mobilappen Aktia Wallet till stor nytta.

Veckopengarna kan också ges till ett barn i skolåldern via Aktia Wallet-appen.

Med Aktia Wallet-appen går det också att flytta pengar från ett Wallet-konto till ett annat i realtid. Då är det lätt att sköta överföring av små penningsummor och betala tillbaka lån i mobilen, utan bankkoder eller kontantuttag.

 

Är det dags att skaffa det första bankkortet?

Redan i 7-årsåldern kan ett barn få sitt första betalkort – Aktia Debit med föräldrarnas samtycke. Inköp och uttag som görs med kortet debiteras bankkontot direkt, så saldot kan inte gå på minus.

För ett barn som fyllt 13 år kan man också skaffa ett laddbart Aktia Prepaid-kort. Med det betalar man som med vilket betalkort som helst. Skillnaden jämfört med vanliga kort är att prepaid-kortet inte är kopplat till något bankkonto, utan pengarna som används laddas ner på kortet i förväg via nätbanken. Därför är kortet mycket säkert att använda.

 

Mera information

Läs mer om den kostnadsfria mobilapplikationen Aktia Wallet.

Bekanta dig med bankkortet Aktia Debit kort.