Mobilbanken

Vad är Aktias Mobilbank och vilka funktioner har den?

Mobilbanken är en användarvänlig app för skötsel av dagliga bankärenden som fungerar både i iOS- och Android-operativsystem. Du kan ladda ner Mobilbanken i: Google Play eller App Store.Mobilbanken ger dig möjlighet att betala räkningar, se kontoutdrag och göra fondteckningar i mobilen. Via applikationen kan du också läsa och skicka kundpost. Det går bra att betala räkningar förutom på traditionellt sätt med hjälp av kontouppgifter även genom behändig streckkodsavläsning. Läs mer om Mobilbanken.

Vad kostar det att använda Mobilbanken och vem kan ta den i bruk?

Användningen ingår i priset för ditt nätbanksavtal. Mobilbanken är ett lätt sätt att sköta dina bankärenden i vardagen. Ibruktagningen kräver att du har en smarttelefon med operativsystemet iOS eller Android och att du har internetuppkoppling. Uppgifter om avgiften för dataförbindelsen får du av din operatör.

Vad behövs för att kunna använda Mobilbanken?

Den som använder Mobilbanken ska ha Aktias nätbankskoder. Mobilvanken fungerar i operativsystemet iOS 9.0 eller Android 5.0 eller nyare versioner av dem. Med andra mobila apparater som har internetuppkoppling kan du Aktias nätbank eller mobilversionen av nätbanken på adressen m.aktia.fi.

Min telefon har ett annat operativsystem än iOS eller Android. Kan jag använda Mobilbanken?

Mobilbanken kan laddas ner endast från Apple Store eller Google Play. Med andra operativsystem kan du använda nätbanken eller dess mobilversion som finns på m.aktia.fi.

Om jag börjar använda identifiering med fingeravtryck eller PIN-kod kan jag då kasta bort nyckelkodskortet?

Nej, det kan du inte. Säkerhetstalen som finns i nyckelkodskortet frågas vid vissa funktioner som kräver ytterligare identifiering. Du behöver säkerhetstalen också när du ska logga in i den vanliga nätbanken eller när du ska sköta ärenden per telefon med vår kundservice.

Vad har jag för nytta av att använda Mobilbanken?

I Mobilbanken finns de mest använda dagliga banktjänsterna, och det är lätt för dig att logga in. Du ser saldot på dina konto i samma vy och kan lätt hålla koll på din ekonomi.