Fondspelet - placera fiktiva pengar och vinn riktiga pengar

I Fondspelet får spelarna en summa fiktiva pengar som ska placeras i olika placeringsfonder. Under fyra veckors tid ska spelarna agera i ett påhittat men realistiskt framtidsscenario, där olika världshändelser påverkar fondernas värde. Det gäller att placera, köpa och sälja enligt bästa förmåga. Spelarna kan lära sig av andra medtävlare och av experter som ger placeringstips.
 

Såhär spelar du Fondspelet

En dag motsvaras i spelvärlden av ett kvartal, det vill säga tre månader. Spelet går framåt ett steg per dag och styrs av en storyline. Precis som i verkligheten händer oväntade saker som påverkar värdet på fonderna. Hur vill du spela? Satsa stort och placera allt i en fond eller med ett långsiktigare perspektiv och placeringar i olika fonder samtidigt?
 

Den ansvarsfullaste spelaren belönas

Vi vill uppmuntra till ansvarsfullt placerande och belönar därför i slutet av spelet den spelare som uppnått den högsta vinsten med måttlig risktagning. Spelaren som uppnått högsta avkastningen i slutet av spelet och samtidigt haft sina placeringar (pengar) i minst fyra (4) fonder under hela speltiden kommer att tilldelas ett resepresentkort i affärsklass med Icelandair värt 2 500 €.

Registrera dig och spel Fondspelet

Teckna riktiga fondandelar utan teckningsprovision 1.11–31.12.2016

 


Bekanta dig med Aktias fonder