Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det förekommer bedrägeriförsök i Aktias namn för att få tag på nätbankskoder Läs mer
Aktia återigen Finlands bästa fondhus i Morningstars jämförelse

Aktia återigen Finlands bästa fondhus i Morningstars jämförelse

Den 28 februari 2022 Bloggar och artiklar

Aktia har valts till Finlands bästa fondhus i Morningstar Awards 2022-jämförelsen, både i fråga om räntefonder och i fråga om hela fondurvalet. Det oberoende företaget Morningstar, som utför fondjämförelser, väljer årligen de bästa fondhusen på basis av den riskjusterade avkastningen under fem års tid.

Analyshuset Morningstar, som specialiserat sig på fonder, delade ut priser i tre fondhuskategorier: aktiefondförvaltare, räntefondförvaltare och kapitalförvaltare i fråga om hela fondurvalet. De bästa kapitalförvaltarna väljs på basis av den riskjusterade avkastningen under fem års tid, och de fonder som jämförs ska vara tillgängliga för finländska småplacerare. Aktia vann både i kategorin räntefonder och i fråga om hela fondurvalet.

– Morningstar är en uppskattad och oberoende aktör, så framgång i denna jämförelse känns alltid lika bra. Aktias kapitalförvaltningstjänster har prisbelönats upprepade gånger i såväl Morningstars som i flera andra aktörers jämförelser. Det är ett bevis på den utomordentliga kompetensen inom Aktias kapitalförvaltning och på att vi har lyckats i vårt långsiktiga arbete, säger Perttu Purhonen, direktör med ansvar för Aktias kapitalförvaltning.

Det erkännande som Aktia fick i dag är ett bevis på framgångsrik portföljförvaltning och ett brett produktutbud. Topplaceringen i fråga om hela urvalet visar att Aktia har ett fondutbud som skapar ett klart mervärde för kunderna. I fjol utvidgades placeringsutbudet ytterligare när Aktia förvärvade Taaleris förmögenhetsförvaltningsverksamhet.

– Vi vill erbjuda våra kunder Finlands bästa expertis inom kapitalförvaltning både nu och i framtiden. Framgången i jämförelsen är ett starkt bevis på en resultatrik aktiv portföljförvaltning, vilket syns framför allt i avkastningsutvecklingen av våra kunders placeringar, fortsätter Purhonen.

Läs mer om vår prisbelönta kapitalförvaltning