Råd vid skada

En skada kan inträffa när du minst anar det. Det är viktigt att du då vet hur du ska handla för att minimera skadans omfattning.
 

Vi betjänar i nödsituationer dygnet runt

På vardagar under kontorstid (kl. 8.30–16.30) kan du ringa direkt till vår kundtjänst på nummer 010 550 2071. I akuta nödsituationer utanför kontorstid kan du kontakta vår Nödtjänst (i samarbete med SOS International):

  • Tfn 010 550 2072 (+358 10 550 2072 från utlandet)
  • E-post: emergency(at)folksam.fi

Nödtelefonen erbjuder hjälp i akuta nödsituationer då man behöver omedelbar rådgivning och hjälp. Exempel på sådana nödsituationer är skadefall utomlands eller om en resa avbryts på grund av en trafikolycka eller ett tekniskt fel på bilen och bärgningshjälp behövs. Bränder och vattenskador som inträffar på veckoslut eller nattetid är också situationer som vi hjälper dig med via vår nödtelefon. Nödtelefonen ger också råd om hur man begränsar uppkomsten av tilläggsskador. 

Första hjälp

De första 5 minuterna efter att en olycka har inträffat avgör hur stora chanser den skadade har att överleva. Ofta dröjer det ganska lång tid innan första ambulansen kommer, och då kan kunskaper i första hjälpen rädda liv.

I varje hem bör det även finnas första hjälpen-utrustning till förfogande. Glöm inte att fylla på den vid behov och byta ut gammalt material.

Röda Korset ger råd för de vanligaste nödsituationerna.