Konton och betalningsrörelse

Som företagare är det viktigt att du kan koncentrera dig på din affärsverksamhet. Företagets betalningsrörelse ska fungera snabbt och enkelt. Aktia har ett brett utbud av enkla och flexibla lösningar. Se vilken lösning som passar ditt företag bäst.

Enkla lösningar för betalningsrörelsen

  • Företagskonto – kontot utgör grunden för all betalningsrörelse. Oavsett om du är småföretagare eller representerar en koncern, om företaget är verksamt bara i Finland eller har handel också med utlandet, har Aktia lösningar för ditt företag.
  • Nättjänst för företag – via Nättjänst för företag kan du enkelt sköta både inhemska och utländska betalningar, hämta kontoutdrag och fakturera via Internet.
  • Flerbanksprogram – har ditt företag konton i flera olika banker sköter du alla bankärenden smidigt och enkelt via ett och samma bankprogram.
  • E-tjänster – med våra e-tjänster kan du både betala och fakturera helt elektroniskt.
  • Kort  – med ett företagskort sköter du företagens inköp, såväl i Finland som utomlands, behändigt och smidigt

Tänk modernt – tänk miljö

Nu kan du enkelt sätta miljön i fokus samtidigt som företaget sparar både tid och pengar. Med våra elektroniska tjänster så som Nättjänst för företag, nätfakturering och nätlön kan du nämligen sköta företagets bankärenden enkelt och smidigt. I nätbanken kan du bland annat hämta företagets kontoutdrag, göra gireringar, betala och fakturera.

Placera dina pengar

Får du överskott i kassan lönar det sig att placera pengarna så att du kan få avkastning.
Vilken placeringsform du väljer beror på den avkastningsnivå du strävar efter och ett eventuellt behov av att snabbt förvandla placeringen till kontanter. Som erfaren kapitalförvaltare hjälper Aktia ditt företag att hitta de bästa sätten att placera företagets överlikviditet på kort eller lång sikt enligt ditt företags behov.

Boka tid hos oss

Du är alltid välkommen att boka tid till något av våra kontor om du vill diskutera företagets betalningsrörelse. Tillsammans kan vi titta på lösningar som passar just ditt företag.

Läs mer om kontoöppning och vilka dokument Aktia kräver.

Kontakta ditt närmaste Aktiakontor för att diskutera ditt företags behov av banktjänster.

Vilket konto passar ditt företag? / Företagskonton
Hur vill du sköta företagets betalningar? / Betalningsrörelse
Vilken placeringslösning passar ditt företag? / Spara och placera