Tapaturmavakuutus

Miten saan tapaturmavakuutuksen?

Tapaturmavakuutus on Aktia Kotivakuutuksen lisäturva. Jos olet yli 65-vuotias, sinun tulee täyttää terveysselvitys.

Voit pyytää tarjousta Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18).

Minkä ikäisenä voin ottaa tapaturmavakuutuksen?

Vakuutuksen voi ottaa aikaisintaan 2 kuukauden ikäiselle lapselle ja viimeistään 79-vuotiaalle aikuiselle. Pyydä tarjous Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18).

Missä iässä tapaturmavakuutus päättyy?

Sairauskuluvakuutus voidaan ottaa alkaen 2 kuukauden iästä aina 59 vuoteen asti. Lue lisää Aktian vauvavakuutuksesta, lapsivakuutuksesta ja sairauskuluvakuutuksesta.

Missä iässä sairauskuluvakuutus päättyy?

Tapaturmavakuutus päättyy 80 vuoden iässä. Lapsen vakuutuksen päättymisikä vaihtelee vakuutussopimuksen mukaan. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8‒18).

Miten haen korvausta tapaturmavakuutuksesta?

Tietoa enimmäiskorvausmääristä löytyy vakuutuskirjasta. Voit hakea korvausta täyttämällä korvaushakemuksen verkossa tai lähettämällä korvaushakemuksen ja kuitit meille postissa. Lue lisää ja täytä korvaushakemus.

Onko tapaturmavakuutuksessa omavastuu?

Ei.

Onko hoitokustannuksille enimmäiskorvausmäärä?

Enimmäiskorvausmäärä voi vaihdella vakuutussopimuksen mukaan. Jos sinulla on jo vakuutus, löydät lisätietoa enimmäiskorvausmääristä myös vakuutuskirjastasi. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8‒18). Voit keskustella korvausmääristä pyytäessäsi tarjousta.

Voiko enimmäiskorvausmääriä muuttaa myöhemmin?

Kyllä voi. Voit esimerkiksi olla yhteydessä Vakuutuspalveluun, kun haluat muuttaa vakuutusmääriä. Uudet vakuutusmäärät ovat voimassa siitä päivämäärästä lähtien, jona muutos tehtiin, ja ne koskevat muutoksen jälkeen sattuvia tapaturmia. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8‒18).

Mitä turvia tapaturmavakuutukseen sisältyy?

Vakuutukseen sisältyy tavallisesti tapaturman aiheuttamien hoitokustannusten korvaus sekä kertakorvaus pysyvästä haitasta ja tapaturmaisesta kuolemasta. Tärkeintä on tiedostaa, että vakuutus korvaa ainoastaan tapaturmasta aiheutuneita kuluja, eli se ei kata lääkärissäkäynnin kustannuksia, jos sinulla on esim. jokin sairaus tai rasitusvamma. Sairauskuluvakuutus korvaa sekä sairaudesta että tapaturmasta johtuvat kulut.

Lue lisää sairauskuluvakuutuksesta.

Lue lisää erillisestä henkivakuutuksesta.

Kenelle tapaturmavakuutuskorvaus maksetaan?

Hoitokuluista ja pysyvästä haitasta maksettavat korvaukset maksetaan vakuutetulle, kun taas tapaturmaisesta kuolemasta maksettava korvaus maksetaan valitulle edunsaajalle.

Korvaako tapaturmavakuutus ulkomailla syntyvät hoitokulut?

Tapaturmavakuutus kattaa myös ulkomailla sattuvat tapaturmat ja korvaa ulkomailla syntyneet tapaturman seurauksena syntyneet hoito- ja tutkimuskulut. Suosittelemme kuitenkin, että otat aina matkustajavakuutuksen matkoille, sillä matkustajavakuutus korvaa myös, jos sinun on mentävä lääkäriin esim. vilustumisen, vatsataudin tai muun yllättävän sairauden vuoksi. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8‒18).

Lue lisää matkavakuutuksesta.