Tunnistautumissivu viranomaisten sähköisiin palveluihin

Aktian pankkitunnuksilla viranomaisten ja muiden palveluntarjoajien sähköisiin palveluihin kirjautumiseen käytetty sivu muuttuu ulkoasultaan erinäköiseksi syksyn aikana. Itse kirjautuminen tapahtuu kuitenkin entiseen tapaan käyttäjätunnuksen, salasanan ja avainlukukortin avulla. Muutos tapahtuu vaiheittain ja siirtymävaiheen aikana osalla palveluntarjoajista on käytössä uusi ulkoasu ja osalla vielä vanha. Ulkoasun muutos ei koske Aktian verkkopankkiin kirjautumista.

Uudistunut kirjautumissivu näyttää tältä:

 

Älä milloinkaan anna käyttäjätunnustasi ja salasanaasi ulkopuolisille sivustoille.

Tarkistamalla, että käyttämäsi selaimen osoiterivillä oleva verkkotunnus on aktia.fi ja että sivuston HTTPS-suojauksessa käytetyn varmenteen eli sertifikaatin omistaja on Aktia Bank Abp, voit varmistaa, että tunnistaminen tapahtuu Aktian sivun kautta. Tarkemmat tiedot varmenteen omistajasta löydät klikkaamalla esim. suljetun lukon kuvaa selaimen osoiterivillä. Huomioithan, että kuvakkeet vaihtelevat eri selaimilla.
 
Varmenne mahdollistaa salatun ja suojatun https-yhteyden käyttämisen Aktian palvelussa, jolloin ulkopuolinen taho ei pysty näkemään luottamuksellisia tietojasi.