Yleistä vakuutuksista

Mikä vakuutusnumero on?

Vakuutusnumero on sopimusnumero, ts. yksilöllinen numero, jonka avulla vakuutussopimus voidaan yksilöidä. Vakuutusnumero löytyy esim. vakuutuskirjasta ja verkkopankista kohdasta vakuutukset. Vakuutusyhtiössä vakuutustiedot löytyvät myös henkilötunnuksen avulla, joten ei sinun välttämättä tarvitse etsiä vakuutusnumeroa valmiiksi, kun otat yhteyttä vakuutusasioissa.

Mikä vakuutuskirja on?

Vakuutuskirjaan on merkitty vakuutussopimuksen keskeinen sisältö. Vakuutuskirjassa on tietoa vakuutuksestasi, mm. mitä olet vakuuttanut, vakuutusmääristä ja omavastuista. Toisin sanoen, vakuutuskirjasta ilmenee juuri sinun sopimuksesi sisältö. Korvausten määräytyminen ja korvauksia koskevat rajoitukset kuvataan yksityiskohtaisesti vakuutusehdoissa.

Missä voin ostaa nuorille tarkoitetun kotivakuutuksen?

Aktian Kotivakuutuksen nuorille voit ottaa verkossa tästä tai Aktia Vakuutuspalveluiden kautta, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18). Lue lisää kotivakuutuksesta nuorille.

Missä voin ostaa Aktia kotivakuutuksen?

Folksam Vahinkovakuutus Oy:n myöntämien vahinkovakuutusten osalta tarkistetaan ennen vakuutuksen tarjoamista, hakijan luottotiedot Bisnoden luottotietorekisteristä. Luottotietohäiriöt voivat johtaa käteismaksuehdon käyttöön tai siihen, ettei vakuutusta myönnetä lainkaan. Rekisterissä oleva maksuhäiriömerkintä voi olla esteenä vakuutuksen myöntämiselle. Lisätietoa maksuhäiriömerkinnästä saat Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan oppaasta.