Vauvavakuutus

Mikä vauvavakuutus on?

Vauvavakuutus on Aktia Kotivakuutuksen lisäturva. Jos haluat ottaa vakuutuksen jo ennen lapsesi syntymää, voit ottaa vauvavakuutuksen, ts. tehdä vakuutusvarauksen syntymättömälle lapselle. Varaus on tehtävä viimeistään 3 kuukautta ennen lapsen syntymää. Vakuutusvarauksen ansiosta saat vakuutuksen, joka on voimassa lapsen syntymästä asti. Silloin vakuutus kattaa myös mahdolliset synnynnäiset sairaudet. Älä unohda tulevan äidin henkivakuutusta.

Jos haluat ottaa vakuutuksen tai saada lisätietoja, ota yhteyttä Vakuutuspalveluihin, puh. 010 247 7099 (arkisin klo 8–18).

Mitä tarkoitetaan tulevan äidin henkivakuutusedulla?

"Perheen kasvaessa henkivakuutuksen merkitys kasvaa, jos sinulle sattuu jotain äitinä." Kun odottava äiti hakee syntymättömän lapsen vakuutusvarauksen yhteydessä 20 000 euron henkivakuutusta itselleen, saa hän henkivakuutuksen ensimmäiseksi vuodeksi ilman erillistä maksua. Vakuutus jatkuu normaalihintaisena toisesta vuodesta alkaen.

Lue lisää henkivakuutuksesta ja vauvavakuutuksesta. Lisätietoja saat Vakuutuspalveluista, puh. 010 247 7099 (arkisin 8-18).

 

Miten otan vauvavakuutuksen?

Vauvavakuutus on Aktia Kotivakuutuksen lisäturva. Vauvavakuutus otetaan ns. syntymättömän lapsen vakuutusvarauksena. Se ei vielä sinänsä ole vakuutus, vaan lupaus siitä, että voit ottaa sairauskulu- ja tapaturmavakuutuksen syntyvälle lapsellesi ja että vakuutus silloin on voimassa lapsen syntymästä asti. Silloin vakuutus kattaa myös mahdolliset synnynnäisten sairauksien aiheuttamat hoitokulut.

Vakuutusvarauksen voi tehdä, jos äiti on alle 43-vuotias lapsen laskettuna syntymäaikana. Vauvavakuutusta varten sinun tulee täyttää terveysselvitys, jonka jälkeen saat vakuutusyhtiöstä tiedon, että varaus on tehty. Liitä hakemukseen kopio neuvolakortistasi. Älä unohda tulevan äidin henkivakuutusta.

Jos haluat ottaa vakuutuksen tai saada lisätietoja, ota yhteyttä Vakuutuspalveluun, puh. 010 247 7090 (arkisin klo 8–18).

Lue lisää vauvavakuutuksesta.

Milloin vauvavakuutus tulee voimaan?

Vakuutus tulee voimaan lapsen syntymästä edellyttäen että:

1. varausmaksu on maksettu eräpäivään mennessä

2. lapsen henkilötunnus on ilmoitettu vakuutusyhtiölle viimeistään 2 kuukautta lapsen lasketun syntymäajan jälkeen.