Asuntolaina

Koti ja asuntolaina, miten löydän omani? Etsit ehkä turvallista ratkaisua, joka joustaa perheen tarpeiden muuttuessa. Vai tavoitteletko tasapainoa käytännöllisyyden ja pienten ylellisyyksien välillä? Useimmille kokonaisuus on loppujen lopuksi se, joka ratkaisee – niin kodin kuin asuntolainankin valinnassa.

Valitse asuntolainasi korko

Voit sitoa asuntolainasi Aktia Prime -korkoon, euriboriin tai kiinteään korkoon. Halutessasi saat lainallesi korkokaton. Alla olevan työkalun avulla voit verrata Aktia Prime -koron ja yleisimpien euriborkorkojen kehitystä eri aikoina.

Aktia Asuntolaina

Meillä Aktiassa asuntolaina on kokonaisuus, joka voidaan tarvittaessa jakaa useammaksi lainaksi. Esimerkiksi osa lainamäärästä voidaan sitoa kiinteään korkoon ja osa vaihtuvaan korkoon. Näin asuntolainasi on sekä turvallinen että joustava.

Aktian asuntolainakokonaisuuteen kuuluvat asuntolaina ja joustolimiitti. Kokonaisuuteen voivat kuulua myös Korkokatto, Aktia Lainaturva ja Aktia Kotivakuutus. Lainaneuvotteluissa teemme sinulle Taloussuunnitelman, joka auttaa sinua ajattelemaan talouttasi kokonaisuutena, johon asuntolainan ohella liittyvät myös säästämisen ja sijoittamisen kysymykset. Asuntolainan laina-aika voi olla jopa 30 vuotta. Asuntolainan korko voi olla kiinteä (3,5 tai 10 vuotta) tai vaihtuva.

Joustolimiitti

Asuntolaina-asiakkaanamme sinulla on mahdollisuus saada Joustolimiitti. Se on oma vararahastosi, jota voit käyttää esimerkiksi uusien huonekalujen tai kodinkoneiden hankinnassa, kodin remontissa tai missä haluatkin. Joustolimiitistä muodostuu kuluja vasta, kun se on käytössä – ja silloinkin vain kohtuullisesti. Joustolimiitin vakuus on asuntosi.

Asuntolainan vakuus

Asuntolainan vakuutena on ensisijaisesti ostettava asunto. Mikäli tarvitset lisävakuuksia, voit hyödyntää esimerkiksi valtion takausta tai jonkun muun antamaa reaalivakuutta. Lisävakuustarpeesi selvitämme yhdessä lainaneuvottelun yhteydessä.

Meiltä saat asuntolainaasi myös Lainaturvan, joka auttaa yllättävissä elämäntilanteissa.
Tutustu Lainaturvaan
.

Suojaa asuntosi. Yksilöllinen kotivakuutuksemme sovitetaan asumismuotosi ja elämäntilanteesi mukaan.
Lue lisää kotivakuutuksesta.

 

Kokeile eri vaihtoehtoja. / Lainalaskuri
Lisää tietoa lainoista / Aktian lainat
Lainan lisäksi myös kotisi tarvitsee suojan. / Kotivakuutus