Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
På grund av en tekniskt fel i Aktias korttjänster har det uppstått obefogade täckningsreservationer på brukskontot. Detta kräver inga åtgärder från kortinnehavaren och de obefogade täckningsreserveringarna försvinner automatiskt inom en vecka. Vi beklagar de olägenheter som detta har medfört.
Försök att få tag på nätbankskoder i Aktias namn – falska nätsidor bland sökmotorernas sökresultat Läs mera
En helhet som passar ditt liv

Bolån

En helhet som passar ditt liv

Ett bolån är en långvarig livspartner och det lönar det sig att tänka längre än det första lyckoruset när du gör ditt val. Vi vill försäkra oss om att när du tar bolån från Aktia, får du en lånehelhet som passar just dig och som smidigt lever vid din sida år efter år, som gör det möjligt att spara vid sidan om amorterandet och som beaktar ekonomiska risker.

Bolåneansökan

Låneansökan är det första steget mot en ny bostad

Du kan ansöka om lånet redan innan du har hittat ett hem du vill ge offert på. Vi ger dig ett låneförslag och du är redo att agera genast när du hittar den rätta. 

Ansök om bolån
Låneansökan är det första steget mot en ny bostad

Flexibla amorteringar

När livet händer anpassar sig ditt bostadslån

 

Situationer ändrar, ibland snabbt och överraskande. Då är det bra att veta att Aktias bolån är flexibelt. I nätbanken kan du enkelt ansöka om amorteringsfritt eller ändringar i lånerat och betalningsdag.

Läs mera

 

När livet händer anpassar sig ditt bostadslån

Bolåneräknare

Prova olika alternativ med bolåneräknaren

Med räknaren kan du prova olika lånebelopp, lånetider och räntor.

Prova olika alternativ med bolåneräknaren

Låneguide

Tips till dig som ansöker om bolån

När du fyller i ansökan noggrant och har en realistisk uppfattning om dina behov och din betalningsförmåga, kan vi behandla din ansökan snabbare.

 

När du letar efter ett nytt hem och ansöker om bolån är det bra att ha en realistisk uppfattning om vad du har råd med. Många saker inverkar på hur stort lån du kan få såsom dina inkomster, tillgängliga säkerheter, dina besparingar och dina andra fasta utgifter.
Den primära säkerheten för bolånet är bostaden som ska köpas. Om bostaden inte räcker till som säkerhet till exempel på grund av att självfinansieringsandelen saknas kan du få tilläggssäkerhet med hjälp av Aktia Bolånegaranti. Du kan också utnyttja annan realsäkerhet, antingen sådan som du själv äger eller som ställs av någon annan, såsom en sommarstuga, en bostad eller placeringar.
Som riktgivande råd kan man säga att boendekostnaderna (låneskötsel och till exempel bolagsvederlag, el- och vattenräkningar) får utgöra högst 45 procent av dina månatliga nettoinkomster. 
Du kan ansöka om lånet redan innan du har hittat ett hem du vill ge offert på. Vi ger dig ett låneförslag och du är redo att agera genast när du hittar den rätta. 
Låneansökan är det första steget mot en ny bostad. Det är enkelt att fylla i vår bolåneansökan och den guidar dig vidare i varje skede. När du har skickat in ansökan får du snabbt ett låneförslag av oss. 
Du behöver inte ha Aktias bankkoder för att ansöka om lån. Det räcker att du har bankkoder från en finländsk bank. 

Mer information om bolånet hittar du också bland de vanligaste frågorna.

Lånevillkor

Aktia Webinar

Nya vindar på bostadsmarknaden – så vinner du kampen om ett nytt hem

Här kan du se inspelningen av webinariet: Nya vindar på bostadsmarknaden – så vinner du kampen om ett nytt hem

Under webinariet får du höra våra specialisters syn på läget och utvecklingen på bostadsmarknaden. Vi diskuterar bland annat hur marknadsläget påverkar bostadsaffärerna, fastighetsmäklarens roll idag och hur banken kan försnabba vägen mot ditt nya hem.

Hos oss får du lån för alla tillfällen