Bolån

Hos oss får du ett bostadslån som passar just dig och din ekonomi. När du har ett lånelöfte från banken kan du lugnt ge ett bud på din drömbostad.

Under lånediskussionen gör vi upp en ekonomiplan som hjälper dig att se på din ekonomi som en helhet och som förutom bolånet också tar upp frågor om låneskydd och sparande.

Tryggt och flexibelt bostadslån

Du kan vid behov dela upp bolånet i flera lån så att en del av lånebeloppet binds till fast ränta och en del till rörlig ränta. Bostadslånet kan också omfatta räntetak. Så blir ditt bolån både tryggt och flexibelt.

Säkerhet för bolånet

Primär säkerhet för bolånet är bostaden som ska köpas. Om du behöver tilläggssäkerheter kan du utnyttja t.ex. statsborgen eller en realsäkerhet någon annan ger. Vi reder tillsammans ut ditt eventuella behov av tilläggssäkerhet under lånediskussionen.

Bostadslåneräknare

Med låneräknaren kan du räkna ut ett lämpligt lån genom att mata in olika lånebelopp, lånetider, ränteprocent och månadsrater. Observera att låneräknaren inte beaktar kostnader i anslutning till lånet, t.ex. expeditionsavgifter och skötselkostnader.

Lånår%LånekalkylTöm


Ansök om bolån

Fyll i låneansökanAnsök om bolån i nätbanken (om du har Aktias bankkoder)

Funderar du på att sälja din bostad? Be om en kostnadsfri värdering
Hur väljer jag räntan för mitt lån? / Olika räntor
Låneskyddet hjälper i oväntade livssituationer / Låneskydd
Hemmet och hemlösöret behöver också skyddas / Hemförsäkring