Aktia Private Banking

Varför Aktia Private Banking?

När förmögenheten ökar krävs mera än vanliga banktjänster. Aktia Private Banking kombinerar på ett unikt sätt Finlands mest högklassiga kapitalförvaltning och förståelse för kundens individuella behov. Private Banking är Aktias exklusiva kapitalförvaltningstjänst för kunder med större förmögenhet. Aktias 200-åriga historia som ansvarsfull kapitalförvaltare är ett bevis på servicens pålitlighet.

Aktias organisation är uppbyggd på ett sätt som gör det möjligt att gå in på djupet i varje kunds situation; för det har vi privatbankirer som jobbar tillsammans med olika experter.

Aktia bjuder dig och din förmögenhet en gynnsam tillväxtmiljö och en service som överträffar dina förväntningar.

Välkommen till Aktia!

Lämna en kontaktbegäran

Aktia Portfolio – skräddarsydd uppföljning av placeringar enligt dina behov

Aktia Portfolio är en applikation avsedd för våra Private Banking-avtalskunder, med hjälp av vilken du kan enkelt följa värdeutvecklingen av dina placeringar med din telefon oberoende av tid och plats. Tack vare applikationens tydliga vyer kan du betrakta dina placeringar som en helhet, enligt tillgångsslag och enligt instrument. Du ser snabbt också dina placeringars avkastningshistoria under olika tidsperioder.

Ta Aktia Portfolio i bruk redan nu genom att ladda ner applikationen från applikationsbutiken på din telefon.

Aktia Portfolio, broschyr


Med gemensamma krafter

Vi tror att det är människorna som gör skillnaden.

En gemensam insats kan vara mycket större än summan av dess delar. På Aktia kan din privatbankir utnyttja en stor grupp specialisters kunnande för att ta fram tjänster som passar just dina behov. Teamarbete är väsentligt i Aktias sätt att arbeta.

På Aktia har du, förutom Aktia Private Banking, till ditt förfogande alla tjänster som erbjuds av den solida, välskötta, inhemska Aktia Bank och dessutom de förmåner du kan få via Aktia Kapitalförvaltnings nätverk av internationella samarbetspartners. Aktia Private Banking erbjuder en oslagbar servicehelhet som gör skötseln av dina penningärenden lätt och behändig i alla situationer.


Aktia lovar dig och din förmögenhet en gynnsam tillväxtmiljö och en service som överträffar dina förväntningar.

På Aktia är kapitalförvaltning mera än placering av dina pengar

Vi beaktar flera faktorer vid skötseln av din förmögenhet:

 1. Skötsel av dagliga ärenden
  • Vi försäkrar oss om att din och familjens vardag löper smidigt och utan bekymmer, om det så är fråga om att betala räkningar eller att finansiera överraskande utgifter.
 2. Ökning av din förmögenhet
  • Vi hjälper dig att planera din framtid så att du kan trygga din levnadsstandard på lång sikt och njuta av dina pensionsdagar.
  • Vi ger dig råd om hur du på bästa sätt kan överföra förmögenhet till följande generationer.
  • Vi går tillsammans igenom och reder i detalj ut i hur stor grad olika faktorer orsakar förändringar i värdet av din förmögenhet samt hurdan direkt avkastning och värdeökning som är realistisk.
Lämna en kontaktbegäran

Placeringsrådgivning - Så här sköter vi dina medel

Placeringsrådgivning – kärnan i kapitalförvaltningen

Vi förstår att du vill sköta din förmögenhet på bästa sätt. Därför erbjuder vi dig skräddarsydd och unik placeringsrådgivning som grundar sig på öppen arkitektur – oavsett om du vill fatta dina dagliga placeringsbeslut själv eller överlåta dem till våra specialister. Våra tjänster omfattar alltid fortlöpande, effektiv allokering av dina medel. Vi utnyttjar de bästa placeringsprodukterna på marknaden och ger mångsidiga och åskådliga rapporter.

 • När din tid är värdefull, låt oss ta hand om det dagliga arbetet – diskretionär portföljförvaltning
  • Vår portföljförvaltare ansvarar för den dagliga skötseln av din portfölj inom ramen för de målsättningar och restriktioner ni kommit överens om
 • När du vill fatta placeringsbesluten själv men behöver professionell strategisk rådgivning – konsulterande portföljförvaltning
  • Du får sakkunniga råd av vår portföljförvaltare men har själv kontrollen över alla ändringar i din portfölj

Öppen arkitektur – till din fördel

Eftersom alla kunniga fondförvaltare inte kan arbeta för samma fondbolag, är det ytterst viktigt att du får tillgång till hela den internationella fondmarknaden. På så sätt kan vi erbjuda dig de lönsammaste och bäst förvaltade fonderna inom respektive tillgångsklass, marknad eller sektor, inte enbart fonder som förvaltas av våra officiella samarbetspartners.

I SFR:s (Scandinavian Financial Research) undersökning har Finlands största och mest krävande investerarna, institutionerna, redan flera år i rad gett Aktia bästa betyg i fondanalys och fondval.

Därför kan vi erbjuda Aktias Private Banking-kunder landets bästa fondurval och vi ställer alltid dina intressen främst.

Lämna en kontaktbegäran

Mångsidiga tjänster

Private Banking-kunden får mera

Juridiska tjänster

 • Familje- och arvsrättsliga ärenden: bl.a. äktenskapsförord, intressebevakningsfullmakter, testamenten, bouppteckningar
 • Överlåtelse av egendom: köpebrev, gåvobrev

 

Aktia Sparförsäkring Allokeringstjänst+

 • Tre portföljalternativ med klart definierade risknivåer
 • Allokeringsteamet i Aktia Bank fattar placeringsbesluten i portföljerna för din del
 • Aktiv placeringsprocess och snabb reaktion på marknadsförändringar
 • Systematiskt och transparent beslutsfattande
 • Öppen arkitektur som möjliggör placeringar både i Aktias egna och utomstående fonder
 • Du kan utan skattekonsekvenser byta portföljens risknivå och placeringsstrategi
 • Försäkringen innehåller ett 100 % livförsäkringsskydd vars förmånstagare du väljer själv

Aktia Allokeringstjänst+ Produktfakta
Aktia Allokeringstjänst+ Villkor

Portfölj Moderat - Faktablad
Portfölj Balanserad - Faktablad
Portfölj Avkastningsinriktad - Faktablad

 

Läs mera om sparförsäkringen
Jag är intresserad av sparförsäkringen

Aktia World Elite Private Banking-kort

Aktia World Elite Private Banking Credit/Debit-kortet är ett nytt och unikt kort med hög servicenivå. Kortet har en skräddarsydd kreditgräns och omfattande egenskaper för att underlätta och trygga kortinnehavarens vardag, fritid och resande.

Conciergeservice

Med Aktia World Elite Private Banking Credit/Debit-kortet får du tillgång till Conciergeservice. Conciergeservicen hjälper dig med att beställa biljetter till konserter, boka bord på restauranger eller att skicka blommor till din vän. Tjänsten ingår i kortet och fungerar både utomlands och i Finland. Mer information om Conciergeservicen får du av ditt Private Banking-kontor.

Concierge-servicen avslutas den 31.12.2020 och kräver inga åtgärder av dig som kund.

LoungeKey

Du får till ditt förfogande ett omfattande loungenätverk bestående av över 700 LoungeKey-lounger. Njut av loungetjänsterna på dina resor: mat, dryck och bekvämligheter – oberoende av kategorin på din flygbiljett. Du får tre gratis loungebesök per år. För extra besök samt dina gäster debiteras 24 euro. Du kan skapa en onlineprofil (användarnamn och lösenord) på adressen www.loungekey.com/Aktia eller Loungekey-mobilapplikationen. Kortets innehavare bör mata in sina Mastercard-kortuppgifter för att få rätt information om loungerna till sitt förfogande. Vänligen kontrollera Lounge-listan på webben eller i LoungeKey-mobilapplikationen innan din resa. Du kommer väl ihåg att i samband med ditt Lounge-besök nämna att ditt besök sker via LoungeKey-programmet. Läs mera om LoungeKey-programmet eller ladda ner LoungeKey-applikationen på din telefon. Frågor och svar gällande LoungeKey finns här.

Reseförsäkring

Till ditt Aktia World Elite Private Banking Credit/Debit-kort hör en omfattande reseförsäkring som är gäller både i Finland och utomlands. Om du har make/maka/sambo och barn med på resan är även de försäkrade med ditt Aktia World Elite Private Banking Credit/Debit-kort. Du behöver inte göra inköp med kortet för att försäkringen ska gälla.

Priceless Cities-program

Priceless Cities är ett program som erbjuder bl.a. hotellövernattningar, restaurangbesök och kulturprogram till specialpris runt om i världen. Registrera dig avgiftsfritt på www.priceless.com (webbsidan är på engelska), vartefter du kan lösa in erbjudanden före din resa.

Köpskydd

Om du inte har fått de produkter du beställt eller om ditt inköp på webben har debiterats dubbelt kan du få pengarna tillbaka via köpskyddet. Läs mer om kortreklamation >>

Nödkontanttjänst

Om du blir bestulen eller tappar bort ditt Aktia-betalkort (Mastercard) under en resa utomlands, finns det hjälp att få, i form av nödkontanter, i det land du befinner dig. Läs mer om nödkontanttjänsten.

Kortvillkor

Privatbankirer

Aktias erfarna privatbankirer betjänar dig i Helsingfors, Åbo och Vasa.

Helsingfors

Peik Tuomolin
Head of Private Banking

tfn 010 247 6055

e-mail: peik.tuomolin@aktia.fi

Niklas Kyrklund
Private Banker

tfn 010 247 6824

e-mail: niklas.kyrklund@aktia.fi

Johan Broman
Senior Private Banker

tfn 010 247 6751

e-mail: johan.broman@aktia.fi

Tina Ropponen
Private Banker

tfn 010 247 6237

e-mail: tina.ropponen@aktia.fi

Marko Morelius
Senior Private Banker

tfn 010 247 6790

e-mail: marko.morelius@aktia.fi

Fanny Henriksson
Team Leader, Client Service

tfn 010 247 6522

e-mail: fanny.henriksson@aktia.fi

Ann-Christine Vuola
Client Service Specialist

tfn 010 247 8173

e-mail: ann-christine.vuola@aktia.fi

Julius Sandberg
Account Manager, Financing

tfn 010 247 6636

e-mail: julius.sandberg@aktia.fi

Alek Kaseva
Sales Director

tfn 010 247 5191

e-mail: alek.kaseva@aktia.fi

Bianca Renlund
Private Banker

tfn 010 247 6810

e-mail: bianca.renlund@aktia.fi

Kimmo Hyttinen
Senior Private Banker

tfn 010 247 6043

e-mail: kimmo.hyttinen@aktia.fi

Marina Itäinen
Paralegal

tfn 010 247 6410

e-mail: marina.itainen@aktia.fi

Anna Pehkonen
Project Manager

tfn 010 247 7100

e-mail: anna.pehkonen@aktia.fi

Emelie Norrgård
Client Service Specialist

tfn 010 247 6956

e-mail: emelie.norrgard@aktia.fi

Berit Segercrantz
Fastighetsförmedlare, AFM, EM

tfn 050 341 0063

e-mail: berit.segercrantz@aktia.fi

Åbo

Christian Holmqvist
Private Banker

tfn 010 247 5861

e-mail: christian.holmqvist@aktia.fi

Vasa

Andreas Kjellman
Private Banker

tfn 010 247 5188

e-mail: andreas.kjellman@aktia.fi

Josefine Österberg
Private Banker

tfn 010 247 5187

e-mail: josefine.osterberg@aktia.fi

Ta kontakt

 

Helsingfors Private Banking

Adress:
Arkadiagatan 4-6, vån. 4
00100 Helsingfors

Öppettider:
Må-fre 10.00-16.30
eller enligt överenskommelse

Ta kontakt:
tfn 010 247 6800
www.aktia.fi/privatebanking

Lämna en kontaktbegäran

 

Åbo Private Banking

Adress:
Köpmansgatan 11 C
20100 Åbo

Öppettider:
Må-fre 10.00-16.30
eller enligt överenskommelse

Ta kontakt:
tfn 010 247 5828
www.aktia.fi/privatebanking

Lämna en kontaktbegäran

 

Vasa Private Banking

Adress:
Vasaesplanaden 16, vån. 5
65100 Vasa

Öppettider:
Må-fre 10.00-16.30
eller enligt överenskommelse

Ta kontakt:
tfn 010 247 5180
www.aktia.fi/privatebanking

Lämna en kontaktbegäran