Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
På grund av en tekniskt fel i Aktias korttjänster har det uppstått obefogade täckningsreservationer på brukskontot. Detta kräver inga åtgärder från kortinnehavaren och de obefogade täckningsreserveringarna försvinner automatiskt inom en vecka. Vi beklagar de olägenheter som detta har medfört.
Försök att få tag på nätbankskoder i Aktias namn – falska nätsidor bland sökmotorernas sökresultat Läs mera
Också du är förmögen

Omvänt bolån

Också du är förmögen

Har du en skuldfri eller nästan skuldfri bostad? Grattis! Du kan utnyttja din bostadsförmögenhet för det ändamål du önskar.

Sätt din förmögenhet i arbete och njut av det som du redan har

Vill du spara inför pensionen och den där jordenruntresan som du planerar att göra när du har tid? Du kan använda din bostad till exempel som säkerhet för ett placeringslån eller för att skaffa en placeringsbostad.

Är du redan pensionerad och skulle vilja höja livskvaliteten lite mer än din pension tillåter? Du kan dra nytta av förmögenheten som är bunden till din bostad och använda den till exempel för renovering, privatläkartjänster eller resor. Om du vill bo kvar i din stora bostad efter pensionen kan du utnyttja bostadsförmögenheten till att täcka de höga boendekostnaderna.

Kort om omvänt bolån

  • Du fortsätter att vara ägare till bostaden och får genast pengarna till förfogande på ditt konto.
  • Lånetiden är 10 år och lånebeloppet kan motsvara upp till hälften av värdet på din bostad.
  • Under lånetiden betalar du endast räntor.
  • Efter lånetiden kan du betala tillbaka lånet på en gång eller komma överens om en förlängning av lånetiden.

Vill du ha en personlig offert?

Vi skräddarsyr en lösning för dig så att du kan uppnå dina målsättningar. 

Exempel på ett omvänt bolån

Omvänt bolån 80 000 €
(Högst 50 % av bostadens värde)
Lånetid 10 år
Betalningsrat

93 € / mån

Under lånetiden betalar du bara räntorna.

Ränta

Referensränta + Euribor 12

Notering 12.4.2019 -0,112 % + marginal 1,5 %

Behandlingskostnader 2,30 € / mån
Expeditionsavgift800 €

 

Beloppet för det omvända bolånet som beviljas uppskattas alltid från fall till fall. I låneexemplet har man beviljat ett omvänt bolån på 80 000 €, vilket i detta fall skulle vara 50 % av det skuldfria marknadsvärdet på bostaden.

Den effektiva räntan och det totala beloppet som ska betalas är beräknade enligt följande antaganden: lån 80 000 €, lånetid 10 år, ränta 12 mån. euribor + 1,50 %, behandlingskostnader 2,30 €/mån, expeditionsavgift 800 €. Den effektiva räntan för låneexemplet är 1,68 % (beräknad 12.4.2019) och det totala beloppet som ska betalas är 86 971 €.

Ändringar i standardvärdena kan leda till ett annorlunda slutresultat, till exempel i fråga om det totala beloppet som ska betalas, betalningsraterna och den effektiva räntan. Låneexemplet är ingen låneoffert och är inte bindande för banken.