Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn

Det har skickats bluffmeddelanden i Aktias namn där det står att ”du har fått en uppdatering" och där du uppmanas att logga in via länken. Klicka inte på länken, den leder till en falsk webbplats. Läs mer om hur du sköter dina bankärenden tryggt.

 

Bli privatkund hos Aktia

Bli privatkund hos Aktia

Att byta bank är ett litet besvär men det kan ha stor inverkan på din framtid. Om du vill utveckla din ekonomi samt öka din förmögenhet och trygghet, välj en bank som gör det möjligt.

Bli Aktias kund på nätet

Att öppna banktjänster har aldrig varit så enkelt och snabbt som nu. Om du är över 18 år och har bankkoder till en anan bank, gör så här:

Vi behöver dina kontaktuppgifter. Du kan använda formuläret för att fylla i in dina kontaktuppgifter även om du har bokat in en tid hos Aktia.

Indentifiera dig och fyll i dina kontaktuppgifter

Efter du har fyllt i dina kontaktuppgifter kan du nästa bankdag fylla i ansökan och beställa våra dagliga banktjänster via länken nedan. Du behöver en finländsk banks bankkoder och du måste vara över 18 år, bo i Finland och dina kredituppgifter bör vara i skick. Fyll i ansökan noggrant så att vi kan betjäna dig så bra som möjligt. 

Vi behandlar din ansökan inom några bankdagar. När din ansökan har godkänts får du ett SMS där vi ber dig logga in på Aktia Sign-portalen för att underteckna ett serviceavtal för ibruktagandet av banktjänsterna.

Identifiera dig och fyll i ansökan

När din ansökan har godkänts får du bankkoder och ett brukskonto. Dina användaruppgifter skickas hem åt dig per post. Därefter kan du beställa även andra tjänster.

Öppna banktjänster åt ett barn

Numera kan man också enkelt öppna ett bankkonto åt ett barn på nätet. Du kan med hjälp av juniorfullmakten öppna också andra banktjänster och till exempel beställa ett Aktia Debit-kort åt ditt minderåriga barn. 

Läs mer om barnets bankärenden

Som Aktias kund får du mer

Som Aktias kund har du tillgång till våra omfattande lösningar för sparande och placerande, alla tjänster du behöver för betalningar och lån samt personskydd för att trygga din ekonomi i oväntade situationer.

Som Aktias kund får du mer

Bekanta dig också med

Tilläggsinformation om kundrelationen

Bekanta dig med våra kundförmåner här.

Du hittar priset på våra tjänster i vår prislista.

Prislista