Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
På grund av en tekniskt fel i Aktias korttjänster har det uppstått obefogade täckningsreservationer på brukskontot. Detta kräver inga åtgärder från kortinnehavaren och de obefogade täckningsreserveringarna försvinner automatiskt inom en vecka. Vi beklagar de olägenheter som detta har medfört.
Försök att få tag på nätbankskoder i Aktias namn – falska nätsidor bland sökmotorernas sökresultat Läs mera
Förmögenhetsplan

Förmögenhetsplan

Har du bostadslån? Utmärkt, det är en bra utgångspunkt. Eller har du redan betalat bort din bostadsskuld? Det är också fint. Kanske du rentav hunnit bygga upp en ordentlig placeringsportfölj? Då ska vi se till att öka den ännu lite mer. Förmögenhetsplanen visar möjligheterna i din ekonomi och hjälper dig att ta vara på dem.

Förmögenhetsplanen tillhör alla

Vi anser att varje finländare borde ha en förmögenhetsplan. För finländarna har det traditionellt varit en hederssak att betala bort skulder så snabbt som möjligt. Det har lett till att vår egendom främst är koncentrerad i den egna bostadens väggar. Skulle det vara dags att ändra vårt tankesätt lite? Kunde vi till exempel lära oss något av våra svenska grannar?

I Sverige är sparande och placerande betydligt vanligare än hos oss*, vilket direkt syns i storleken på svenskarnas förmögenhet. Borde då inte också vi diversifiera våra tillgångar i olika tillgångsklasser redan under lånetiden och på så sätt dra nytta av ränta på ränta-effekten?

*Källa: Undersökning som Aktia låtit göra

 

Här ett exempel på en förmögenhetsplan, som ger ca 500 000 skäl till varför vi finländare inte borde spara enbart för väggarna

Mer om ämnet

Öka förmögenheten med hjälp av ditt lån - Läs fem sätt på vilka banken kan hjälpa dig öka din förmögenhet

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Vår uppgift är att hjälpa dig se möjligheter och risker i din ekonomi – bygga en förmögenhetsplan som passar just dig.

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras.

Aktia Webinar

Hur blir din förmögenhetsdröm en förmögenhetsplan?

Se videon med inspelningen från vårt webinarium Hur blir din förmögenhetsdröm en förmögenhetsplan?

Våra placeringsspecialister Camilla Karlberg och Thomas Lindholm berättar hur du kan se möjligheterna i din egen ekonomi, göra förmögenhetsdrömmen till en förmögenhetsplan och nå dina målsättningar på lång sikt.