Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian korttipalvelujen teknisestä virheestä johtuen käyttötileihin on syntynyt aiheettomia katevarauksia. Tämä ei vaadi kortinhaltijoilta toimenpiteitä ja aiheettomat katevaraukset purkautuvat itsestään viikon kuluessa. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.
Aktian nimissä kalastellaan verkkopankkitunnuksia − hakukoneiden hakutuloksissa väärennettyjä sivustoja Lue lisää
Sinun elämääsi sopiva kokonaisuus

Asuntolaina

Sinun elämääsi sopiva kokonaisuus

Asuntolaina on pitkäaikainen elämänkumppani, jota valitessa kannattaa ajatella myös alkuhuumaa pidemmälle. Haluamme varmistaa, että kun päätät ottaa asuntolainan Aktiasta, saat juuri sinulle sopivan lainakokonaisuuden, joka elää sovussa kanssasi vuodesta toiseen, mahdollistaa säästämisen lainan lyhentämisen rinnalla ja huomioi myös talouteesi kohdistuvat riskit.

Asuntolainahakemus

Ensimmäinen askel kohti uutta asuntoa on asuntolainahakemus

Voit hakea lainaa jo ennen kuin olet löytänyt kodin, josta haluat tehdä tarjouksen. Saat meiltä alustavan lainaehdotuksen ja olet valmis toimimaan nopeastikin, kun se oikea löytyy. 
Ensimmäinen askel kohti uutta asuntoa on asuntolainahakemus

Joustoa lainanlyhennyksiin

Kun elämässäsi tapahtuu, asuntolainasi mukautuu

 

Tilanteet muuttuvat, joskus nopeasti ja yllättäenkin. Siksi on hyvä tietää, että Aktian asuntolaina joustaa tarvittaessa. Verkkopankissa voit hakea lainallesi lyhennysvapaata tai muutosta kuukausierään tai maksupäivään.

Lue lisää

 

Kun elämässäsi tapahtuu, asuntolainasi mukautuu

Asuntolainalaskuri

Kokeile eri vaihtoehtoja asuntolainalaskurillamme

Laskurilla voit kokeilla eri lainamääriä, kuukausieriä, laina-aikoja ja korkoja.

Kokeile eri vaihtoehtoja asuntolainalaskurillamme

Lainaopas

Vinkit asuntolainan hakijalle

Kun lainahakemuksesi on huolellisesti täytetty ja sinulla on realistinen käsitys tarpeistasi ja maksukyvystäsi, saamme hakemuksesi sujuvasti käsiteltyä.

 

Uutta kotia etsiessä ja asuntolainaa hakiessa on hyvä olla mahdollisimman realistinen käsitys siitä, mihin sinulla on varaa. Siihen, paljonko voit saada asuntolainaa, vaikuttaa moni asia, kuten tulosi, käytettävissä olevat vakuudet ja säästöt sekä toisaalta myös taloutesi muut kiinteät menot. Asuntolainalaskurilla voit suuntaa-antavasti kokeilla lainan kuukausierää eri lainasummilla ja -ajoilla sekä eri korkotasoilla. 
Asuntolainan vakuutena on ensisijaisesti ostettava asunto. Jos asunto ei riitä vakuudeksi esimerkiksi puuttuvan omarahoitusosuuden takia, voit saada lisävakuutta Aktia Asuntolainatakauksesta. Voit myös hyödyntää omaa tai jonkun muun antamaa reaalivakuutta, kuten kesämökkiä, asuntoa tai sijoituksia.
Suuntaa antavaksi ohjeeksi voidaan sanoa, että asumiskuluihin (lainan hoitoon sekä esimerkiksi yhtiövastikkeisiin ja sähkö- ja vesimaksuihin) saisi mennä korkeintaan 45 prosenttia kuukausittaisista nettotuloista. 
Voit hakea lainaa jo ennen kuin olet löytänyt kodin, josta haluat tehdä tarjouksen. Saat antamiesi tietojen perusteella meiltä alustavan lainaehdotuksen ja olet valmis toimimaan nopeastikin, kun se oikea löytyy.
Ensimmäinen askel kohti uutta asuntoa on asuntolainahakemus. Lainan hakemiseen et tarvitse Aktian pankkitunnuksia. Riittää, että sinulla on jonkun suomalaisen pankin tunnukset. Lainahakemuksemme on helppo täyttää ja se opastaa sinua eteenpäin joka vaiheessa. Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat meiltä antamiesi tietojen perusteella alustavan lainaehdotuksen nopeasti. Ennen lopullista lainapäätöstä tarkastamme vielä luottotietosi ja käymme läpi ostettavan kohteen ja vakuudet. 

Lisätietoa asuntolainasta löydät myös usein kysytyistä kysymyksistä.

Lainaehdot

Aktia Webinar

Asuntomarkkinoiden uudet tuulet – näin selviydyt voittajana uuteen kotiin

Katso videolta tallenne webinaarista: Asuntomarkkinoiden uudet tuulet – näin selviydyt voittajana uuteen kotiin

Webinaarissa kuulet asiantuntijoidemme näkemyksiä asuntomarkkinoiden tilanteesta ja kehityksestä. Kerromme muun muassa, miten markkinatilanne vaikuttaa asuntokauppoihin, kiinteistövälittäjän roolista sekä siitä, miten pankki voi vauhdittaa matkaasi kohti uutta kotia.
Friends background

Meiltä saat lainaa eri tarpeisiin