Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä!

Useat yhtiöt ovat saaneet huijauslaskuja ja laskuissa pyydetään suorittamaan maksamatta jäänyt lasku heti.
Muistutuksena asiakkaillemme, että laskut pitää aina avata ja tarkastaa huolellisesti ennen maksamista, sillä huijauslaskut ovat kehittyneet viime vuosina, ja ne ovat yhä vaikeammin tunnistettavissa.

Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Lainaa ilman takaajia tai vakuuksia

Aktia Käyttölaina

Lainaa ilman takaajia tai vakuuksia

Kevättä rinnassa ja prätkäkuume nousussa? Vai syksyn sateet ja vuotava katto? Aktia Käyttölainalla rahoitat kulkupelit, remontit ja muut hankinnat nopeasti ja joustavasti.

Aktia Käyttölaina on
2 500–20 000 euron kulutusluotto, jonka myöntämiseen ei edellytetä takaajia tai vakuuksia

 • Laina maksetaan yhdessä erässä hakemuksessa ilmoittamallesi tilille 1-3 arkipäivän kuluessa.
 • Maksat lainan takaisin kuukausittain kiinteissä erissä (väh. 50 €), takaisinmaksuaika on 24 – 120 kuukautta.
 • Eräpäivä on kuukauden 15. tai viimeinen päivä.
 • Voit tarkistaa lainan tiedot verkkopankissa, mobiilipankissa tai Aktia Wallet -sovelluksessa.
 • Luoton korko on 3 kk euribor + 4,5 %-11,5 %. Esimerkkilaskelma lainakuluista 

Hae helposti verkossa kaikkien pankkien pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Mahdollisuus kahteen maksuvapaaseen kuukauteen vuodessa

Maksuvapaa tarkoittaa, ettei sinun tarvitse maksaa kyseisen kuukauden laskua ja laskun korot ja kulut siirtyvät seuraavan kuukauden laskulle, jossa luoton lyhennykset jatkuvat normaalisti. 

Voit valita maksuvapaiksi kaksi kuukautta jokaista kalenterivuotta kohti, ei kuitenkaan peräkkäisiä kuukausia tai jo alkanutta laskutuskautta. Voit maksaa normaalin kuukausierän, vaikka olisit ilmoittanut maksuvapaasta kuukaudesta.

Mahdollisuus kahteen maksuvapaaseen kuukauteen vuodessa

Voit saada Aktia Käyttölainan, jos

 • olet vähintään 24-vuotias sinulla on suomalainen henkilötunnus
 • sinulla on pysyvä kotiosoite Suomessa
 • olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriöitä
 • säännölliset vuositulosi ovat vähintään 20 000 euroa (brutto)
 • työsuhteesi mahdollinen koeaika on päättynyt, oli sinulla sitten määräaikainen tai vakituinen työsuhde.
Voit saada Aktia Käyttölainan, jos

Luoton myöntäminen edellyttää tulojen todentamista hakemuksen yhteydessä. Tarvittaessa tulemme pyytämään sinulta tulotositteen. Hyväksyttävät tulotositteet ovat: 

Palkansaaja

 • tulorekisteriote
 • edellisen vuoden verotuspäätös tai palkkakuitti. 

Yrittäjä

 • Yksityinen elinkeinonharjoittaja: Tilinpäätös
 • Osakeyhtiön osakas, toimitusjohtaja: Tulorekisteriote tai edellisen vuoden verotuspäätös

Tulorekisteriote on ilmainen ja saat sen tulostettua  https://www.vero.fi/tulorekisteri/ 

Käyttölainasta laskutetaan kerran kuukaudessa ja luottolaskun eräpäivä on joko kuukauden 15. päivä tai kuukauden viimeinen päivä. Mikäli eräpäivä osuu viikonlopulle, eräpäivä siirtyy automaattisesti eteenpäin seuraavalle arkipäivälle. Voit hakea eräpäivän muutosta milloin tahansa laskutuskauden aikana, mutta uusi eräpäivä astuu voimaan vasta seuraavan laskutuskauden alussa. 

Käyttölainan laskussa ensimmäisen kuukauden lasku on poikkeuksellinen veloitettavien kulujen osalta. Ensimmäisellä laskulla laskutetaan vain käyttölainan kuukausierä, toisella laskulla kuukausierän ja koron lisäksi myös ensimmäisen laskutusjakson ajalta syntynyt korko. Kolmannella laskulla veloitus tapahtuu normaalisti maksusuunnitelman mukaisesti.

Maksuerään ei voi tehdä muutoksia lainan myöntämisen jälkeen, mutta jos kuitenkin haluat tämän tehdä, sinun tulee hakea uutta lainaa ja maksaa nykyisen lainan pois uudella lainalla.

Hyödynnämme automaattista päätöksentekoa luottohakemusten käsittelyssä. Päätöksemme perustuu asiakkaan hakemuksen yhteydessä antamiin tietoihin, Aktialla jo oleviin asiakastietoihin sekä ulkoisista rekistereistä kuten luottotietorekistereistä ja väestötietojärjestelmästä haettaviin tietoihin. Luottopäätöksen saatuasi voit halutessasi pyytää, että automaattisen päätöksen sijaan toimihenkilö käsittelee tietosi luotonmyöntäjän puolesta. Voit saattaa päätöksen toimihenkilön käsiteltäväksi soittamalla asiakaspalveluumme.

Aktian tietosuojaselosteessa kerrotaan tarkemmin henkilötietojen käsittelystä. Tietosuojaseloste löytyy täältä.

Käyttölainan todellinen vuosikorko ja maksettava luoton ja luottokustannusten yhteismäärä lasketaan olettaen, että luottomäärä on 8 000 euroa, luottoaika on kuusi vuotta ja luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 72 saman määräisenä eränä kuukauden välein. Luoton korko on 3 kk euribor + henkilökohtainen marginaali 8,50 % ja tilinhoitopalkkio 0.304 % lainan myönnetystä määrästä (enintään 12,50 euroa kuukaudessa). Todellinen vuosikorko on 16,27 % (laskettu 09/2023 3 kk euribor 3,770 %) ja maksettava kokonaismäärä on 12 181,74 euroa edellä mainituilla oletuksilla. Esimerkkilaskelmassa käytetty korko perustuu myönnettyjä luottoja koskevaan edustavaan laskelmaan.