Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä. Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Säännöllinen rahastosäästäminen

Säännöllinen rahastosäästäminen

Merkitsemällä valitsemasi rahaston rahasto-osuuksia saat oikeuden rahaston tuottoihin. Suorista sijoituksista esimerkiksi pörssiosakkeisiin rahastot poikkeavat siinä, että rahastosijoitus antaa kerralla hajautuksen useaan eri arvopaperiin. Säännöllinen kuukausisäästäminen mahdollistaa hyötymisen sekä kurssien noususta että laskusta.

Rahastosijoittamisen edut

Sijoitusrahastot koostuvat yleensä erilaisista arvopapereista, kuten pörssiosakkeista ja erilaisista korkoinstrumenteista. Joissakin tapauksissa rahastot voivat sijoittaa myös kiinteään omaisuuteen, esimerkiksi kiinteistöihin. Rahastoa, joka sijoittaa toisiin rahastoihin, kutsutaan rahastojen rahastoksi.

Vaivattomuus
Asiantuntevat salkunhoitajat hoitavat sijoituksiasi ammattimaisesti ja aktiivisesti.

Hajautus
Rahastossa varasi saavat aina laajan riskien hajautuksen.

Likviditeetti
Rahastoihin sijoittamasi varat voit myydä helposti ja nopeasti.

Rahastosijoittamisen edut

Miksi säännöllinen rahastosäästäminen kannattaa?

Säästämällä säännöllisesti rahastoihin tasaat markkinoiden kurssiheilahteluja. Kurssien laskiessa merkitset rahasto-osuuksia halvemmalla ja saat enemmän osuuksia kuukausisäästösummallasi. Kun kurssit taas nousevat, nousee myös rahasto-osuuksiesi arvo. 

Miten valitsen oikean sijoitusrahaston?

Rahastosäästäminen lähtee sinun lähtökohdistasi. Sijoitusrahaston valinnassa tärkeintä on huomioida oma riskinsietokykysi. Rahaston riskisyyttä kuvataan riskiasteikolla, jossa alhaisinta riskitasoa kuvaa luku 1 ja korkeinta riskitasoa kuvaa luku 7. Riskitaso lasketaan yleensä perustuen rahasto-osuuden arvonkehityksen vaihteluun viimeisten 5 vuoden ajalta. 

Rahastoilla, joissa riski suuriin arvonvaihteluihin on korkea, ovat myös tuotto-odotukset suuremmat. Siksi säästöajallakin on suuri merkitys sijoituskohteen valinnassa. Jos tarkoituksenasi on säästää pitkällä tähtäimellä, on yleensä kannattavampaa valita rahasto, jossa tuotto-odotukset ovat korkeat.

Aktiivisesti hoidetuissa rahastoissa salkunhoitaja seuraa markkinoita ja sijoittaa rahastoon sijoitettuja varoja rahaston sijoituspolitiikan mukaisesti tavoitellen näkemyksensä ja asiantuntemuksensa avulla vertailuindeksiä parempaa tuottoa. Passiivisesti omaa vertailuindeksiään seuraavia rahastoja kutsutaan indeksirahastoiksi. Näiden tuotto on täysin sidottu indeksin kehitykseen. 

Tutustu
rahastovalikoimaamme

Aloita säännöllinen rahastosäästäminen nyt

Jos olet Aktian asiakas, voit tehdä rahastosäästösopimuksen verkkopankissa. Jos et ole Aktian asiakas, jätä meille yhteydenottopyyntö Aktian verkkopankin viestitoiminnolla. Voit tunnistautua kaikkien suomalaisten pankkien pankkitunnuksilla. 

Huomaathan, että tämä ei ole Aktia Pankki Oyj:n antama yksilöllinen suositus asiakkaalle. Laskennassa ei huomioida toimeksiantoihin tai sijoituskohteisiin liittyviä palkkioita. Lopulliseen tuottoon vaikuttaa sijoituskohteisiin liittyvät merkintä-, lunastus- ja kaupankäyntipalkkiot sekä asiakkaan henkilökohtainen verotus. Kuvaajassa esitetty sijoitusaikainen arvonvaihtelu esitetään esimerkinomaisesti.

Varainhoitosalkut

Etsitkö valmista kokonaisratkaisua säästämiseen?

Jos et halua itse seurata markkinoita ja miettiä sijoitustesi hajautusta eri rahastoihin, rahastomuotoiset varainhoitosalkkumme ovat helppo kokonaisratkaisu. Valitset vain omaan tilanteeseesi sopivan salkun, ja me teemme valinnat puolestasi. Sinulla on aina markkinatilanteen mukaan hajautettu ammattimaisesti hoidettu sijoitussalkku. 

Etsitkö valmista kokonaisratkaisua säästämiseen?

Dokumentit

Tämä on mainos. Historiallinen tuottokehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta. Sijoitusten arvo voi nousta tai laskea. Sijoittaja voi menettää osan tai kaikki sijoittamistaan varoista. Asiakkaan tulee aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustua avaintietoasiakirjaan. Esitteet ja tietosivut ovat saatavilla kunkin tuotteen tuotekohtaisilla sivuilla osoitteessa aktia.fi/sijoituskohteet. Sisältöä ei tule pitää henkilökohtaisena sijoitusneuvona tai sijoitussuosituksena.

Kestävyysluokitus tietojen hakupäivänä. Yritysten ja valtioiden kestävyyspisteet ja sijoitustyyli tietojen hakupäivänä. Morningstarin Sustainability Score sisältää Sustainalyticsin yritys- ja maatason analyysin. Tiedot tietojen hakupäivästä ovat saatavilla pyynnöstä.

Hiilimittarit tietojen hakupäivänä. Tiedot tietojen hakupäivästä ja katetun pääomamäärän prosenttiosuudesta on saatavilla pyynnöstä. Tiedot perustuvat ainoastaan pitkiin positioihin.

Morningstarin tuottamat tunnusluvut © 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä esitetyt tiedot: (1) ovat Morningstarin ja/tai sen sisällöntuottajien omaisuutta, (2) tietoja ei saa kopioida tai jakaa ja (3) niiden tarkkuutta, täydellisyyttä tai ajankohtaisuutta ei voida taata. Morningstar tai sen sisällöntuottajat eivät vastaa näiden tietojen käytöstä aiheutuvista vahingoista tai menetyksistä. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta.