Siirry sisältöön Siirry chattiin
Osana finanssialan muita toimijoita, myös Aktian palveluihin kohdistui tänään palvelunestohyökkäyksen aiheuttama häiriö.

Verkkopankissa, mobiilipankissa, tunnistautumisessa ja verkkosivuillamme saattaa tämän takia esiintyä häiriöitä. Asiakkaidemme tiedot ja varat eivät ole vaarantuneet. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Investointi henkiseen pääomaasi

Opintolaina

Investointi henkiseen pääomaasi

Opintolainan tarkoitus on mahdollistaa keskittyminen olennaiseen, siis opiskeluun, ilman ylimääräistä huolta toimeentulosta. Sinun ei tarvitse lyhentää lainaa tai maksaa korkoja opiskeluaikana.

Opintolaina lyhyesti

  • Opintolainaan saat Kelan myöntämän valtiontakauksen, joten et tarvitse muita vakuuksia.
  • Voit hakea opintolainaa pankista, kun sinulle on myönnetty valtiontakaus opintolainaan.
  • Opintolainan summa on sama kuin valtiontakauksen.
  • Opintolainan viitekorko on 12 kuukauden euribor.
  • Opintolainan toimitusmaksut näet hinnastosta.
  • Korot pääomitetaan niinä lukukausina, kun opiskelija saa opintotukea. Tämä tapahtuu automaattisesti kaksi kertaa vuodessa (15.6. ja 15.12.).
  • Opintolainan takaisinmaksu alkaa automaattisesti noin 1,5 vuotta opintojen päättymisen jälkeen.
Decorative branches

Näin haet opintolainaa

Voit hakea opintolainaa verkkopankissa. Hakemus on Lainat-välilehdellä. Voit hakea samalla hakemuksella opintolainaa tai lisäystä nykyiseen opintolainaasi.

Aktian asiakas

Jos olet Aktian asiakas ja sinulla on pankkitunnukset ja käyttötili, voit täyttää hakemuksen verkossa heti, kun olet saanut Kelalta päätöksen valtiontakauksesta.

Muut hakijat

Jos et ole Aktian asiakas, mutta haluaisit meiltä opintolainaa, voit varata ajan neuvotteluun, jossa avaamme sinulle asiakkuuden ja teemme lainahakemuksen. 

Alaikäinen hakija

Jos olet alaikäinen Aktian asiakas ja sinulla on pankkitunnukset ja käyttötili, voit täyttää hakemuksen verkossa heti, kun olet saanut Kelalta päätöksen valtiontakauksesta. Alaikäisen asiakkaan huoltajien tulee antaa suostumuksensa opintolainan nostoon. Kaikki osapuolet voivat hoitaa laina-asiakirjojen allekirjoittamisen sähköisesti.

Tutustu myös näihin