Siirry sisältöön Siirry chattiin

Aktia ID

Aktia ID on älypuhelimella tai tabletilla toimiva tunnistussovellus, jonka avulla voit kirjautua Aktian sähköisiin palveluihin sekä henkilöasiakkaana viranomaisten ja yritysten tarjoamiin vahvaa tunnistusta edellyttäviin palveluihin ilman avaintunnuskorttia (esim. Kela, OmaKanta, Vero.fi). Sovellus helpottaa turvallista asiointiasi Aktian ja muiden toimijoiden verkkopalveluissa. 

Aktia ID-tunnistussovellus toimii sekä iOS- että Android-laitteilla.

Laajennamme sovelluksen käyttökohteita jatkuvasti, ja tulemme luopumaan avaintunnuskorteista kokonaan vuoden 2024 aikana. Painetut kortit on helppo kopioida tai varastaa, eivätkä ne enää vastaa nykyisiä tietoturvavaatimuksia ilman ylimääräistä lisävahvistusta. Sovelluksella tunnistautuminen on paitsi turvallisempaa, myös helppoa – et tarvitse erillistä avaintunnuskorttia, ja voit halutessasi käyttää sovelluksessa PIN-koodin näppäilyn sijaan myös sormenjälki- tai kasvojentunnistusta. 

Sovelluksen lataaminen

Lataa Aktia ID -tunnistussovellus mobiililaitteellesi sovelluskaupasta.

Lataa iPhonelle

Lataa Androidille

Sovelluksen lataaminen

Rekisteröidy sovellukseen

Ennen kuin aloitat, varmistathan, että sinulla on tiedossasi Aktian verkkopankin käyttäjätunnus ja verkkopankissa luomasi salasana.

Kun kaikki on kunnossa, voit ladata sovelluksen ja seurata näytön ohjeita rekisteröitymistä varten.

Rekisteröidy sovellukseen

Sovelluksen käyttö

Aktia ID on älypuhelimella tai tabletilla toimiva tunnistussovellus, jonka avulla voit kirjautua Aktian tarjoamiin sähköisiin palveluihin sekä viranomaisten ja yritysten tarjoamiin vahvaa tunnistusta edellyttäviin palveluihin ilman avaintunnuskorttia (esim. Kela, OmaKanta, Vero.fi). Sovellus helpottaa turvallista asiointiasi Aktian ja muiden toimijoiden verkkopalveluissa. Sovelluksella voit myös tunnistautua tehdessäsi korttimaksuja. Korttimaksujen vahvistamiseen voit edelleen käyttää myös Wallet-varmennetta. Sovelluksen voit ladata ainoastaan Google Play ja App Store -sovelluskaupoista.

Tietyissä palveluissa tarvitset vielä avaintunnuskorttia. Lue lisää tästä.

 

Sovelluksen käyttö