Siirry sisältöön Siirry chattiin

Käteisnostot ja -talletukset

Nosta ja talleta rahaa kätevästi Aktian korteilla.

Nosta rahaa

Käteisautomaateista ympäri maailman

R-kioskeilta

Aktian Debit- tai Credit-korteilla voit ostostesi yhteydessä nostaa 5–50 euroa rahaa mikäli vaihtokassan tilanne sallii. 

K-marketeista

K-ruokakaupoista voit nostaa käteistä Aktian Debit-korteilla korttiostosten yhteydessä aina 200 euroon saakka. Nostolle ei ole asetettu alarajaa.

Talleta rahaa talletusautomaateilla

Automatia Pankkiautomaatit Oy:n talletusautomaateilla voit tallettaa käteistä rahaa tilillesi kaikilla Aktia Pankin korteilla, joissa on Debit-ominaisuus. Talletettu raha näkyy korttiin liitetyllä tililläsi heti. Talletusautomaateilla voit myös nostaa rahaa.

TalletusOtto -automaatilla voit

  • tallettaa kaikkia euroseteleitä ja -kolikoita
  • nostaa käteistä.

OttoPlus -automaatilla voit

  • tallettaa kaikkia euroseteleitä
  • nostaa käteistä.

Lähimmän talletusautomaatin sijainnin voit tarkistaa Automatian verkkosivuilta.

Lisätietoa talletusautomaatista

   
Henkilöasiakkaan talletusraja on 3000 € / 30 pv.

Automaatilla ja tositteelta näet jäljellä olevan talletusrajasi.

Pankilla on velvollisuus tuntea rahan alkuperän ja ehkäistä rahanpesua. Pankilla on tästä syystä oikeus pyytää selvitystä rahan alkuperästä.

Talletusten hinnat löydät hinnastostamme.

Hinnasto

Automaatti tarkastaa rahan aitouden ennen talletustapahtuman päättymistä. Kaikki aitoustekijät täyttävät rahat tallentuvat tilillesi heti.

Mikäli seteli on kulunut eikä täytä kaikkia aitoustekijöitä tai automaatti epäilee rahaa väärennökseksi, taltioi automaatti setelin eikä sitä hyvitetä asiakkaalle talletustapahtuman yhteydessä. Automaatti ilmoittaa tästä näytöllä ja tositteella. Jälkikäteen tapahtuvassa tutkinnassa oikeaksi osoitetut setelit hyvitetään asiakkaan tilille noin viikon kuluessa.

Mikäli seteli tutkinnassa osoittautuu väärennökseksi, ei setelin arvoa hyvitetä asiakkaalle. Väärennetty seteli toimitetaan Keskusrikospoliisille jatkotutkimuksiin.