Siirry sisältöön Siirry chattiin
Työkyvyttömyysvakuutus

Aktia Henkilöturva

Työkyvyttömyysvakuutus

Sairauden tai onnettomuuden seurauksena voi taloudellinen tilanteesi horjua nopeasti ja odottamatta. Työkyvyttömyysvakuutuksella turvaat omasi ja läheistesi arjen ja talouden siltä varalta, että olet tilapäisesti tai pysyvästi kyvytön tekemään töitä. Vakuutuskorvaus korvaa sairausloman aiheuttamaa tulonmenetystä.

Kolme syytä ottaa vakuutus työkyvyttömyyden varalta

  • Työnantaja maksaa sairausajan palkkaa vain rajallisen ajan. Sen jälkeen sinulla on oikeus KELA:n sairauspäivärahaan, mutta se on huomattavasti pienempi kuin normaali palkkasi.
  • Jos et voi palata töihin sairauslomasi jälkeen, vaan sinut todetaan pysyvästi työkyvyttömäksi, sinulla on oikeus eläkeyhtiön maksamaan työkyvyttömyyseläkkeeseen. Silloinkin korvaus on huomattavasti pienempi kuin aiemmat tulosi.
  • Mahdolliset omat säästöt eivät yleensä riitä korvaamaan tulonmenetystä.
Kolme syytä ottaa vakuutus työkyvyttömyyden varalta

Turva tilapäisen työkyvyttömyyden varalta

Turva tilapäisen työkyvyttömyyden varalta turvaa toimeentuloasi, jos olet pitkään sairauslomalla. Vakuutuksesta maksetaan sovittu päiväkorvaus sairausloman aikana. Valitset itse päiväkorvauksen määrän vakuutusta ottaessasi. Autamme mielellämme sinua laskemaan sopivan summan siten, että tulotasosi pysyy muuttumattomana sairauslomasi ajan. Enimmäiskorvausaika on joko 365 tai 730 päivää.

Turva pysyvän työkyvyttömyyden varalta

Turva pysyvän työkyvyttömyyden varalta antaa taloudellista turvaa, jos jäät työkyvyttömyyseläkkeelle sairauden tai onnettomuuden vuoksi etkä voi enää palata töihin. Vakuutuksesta maksetaan kertakorvaus, joka auttaa sinua sopeuttamaan taloutesi uuteen elämäntilanteeseen. Valitset itse vakuutusta ottaessasi kertakorvauksen määrän, esimerkiksi summan, joka vastaa vuoden nettotuloja. Korvaus maksetaan, jos sinulle myönnetään täysi lakisääteinen työkyvyttömyyseläke sinä aikana, kun vakuutus on ollut voimassa.

Aktia Henkilöturva

Täydennä vakuutussuojasi myös muilla henkilöturvilla

Aktia Henkilöturva on elämäntilanteesi mukaan räätälöitävä kokonaisuus, joka auttaa turvaamaan sinun ja läheistesi toimeentuloa kuoleman, vakavan sairauden tai tapaturman kaltaisissa odottamattomissa tilanteissa.

Tutustu henkilöturviin

Täydennä vakuutussuojasi myös muilla henkilöturvilla

Oletko kiinnostunut vakuutusturvasta?

Varaa tapaaminen asiantuntijamme kanssa. Käymme yhdessä läpi vakuutustarpeesi elämäntilanteesi pohjalta.

Lisätietoja vakuutuksesta

Vakuutuksen myöntää Aktia Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Aktia Pankki Oyj toimii.