Henkivakuutus

Alla löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin. Mikäli sinulle tulee lisäkysymyksiä, voit olla yhteydessä Aktian asiakaspalveluun puhelimitse numerossa 010 247 010 (arkisin 8-20).
 

Mikä henkivakuutus on?

Henkivakuutus on vakuutus kuoleman varalle. Henkivakuutuksesta maksettava korvaus auttaa esim. puolisoasi ja lapsiasi pärjäämään taloudellisesti jos kuolet. Mikäli kuolet vakuutusaikana, korvaus (kuolintapaussumma) maksetaan määräämillesi edunsaajille (esim. lapsi tai puoliso). Päätät itse vakuutusmäärän vakuutussopimusta tehtäessä. Lue lisää henkivakuutuksesta.

Miten saan henkivakuutuksen?

Verkkopankissa voit hakea 15 000 ja 150 000 euron välillä olevaa henkivakuutusturvaa. Jos tarvitset isomman henkivakuutuksen, voit pyytää tarjousta asiakaspalvelusta puh 010 247 010 (arkisin klo 8‒20).

Mitä tarkoittaa parietu?

Jos haluatte ottaa henkivakuutukset parina, voitte saada 20 % alennuksen vakuutusmaksusta. Alennusta kutsutaan parieduksi. Alennus lasketaan normaalihinnasta ja parietua ei myönnetä samanaikaisesti mahdollisen muun alennuksen kanssa. Jos haluat tarjouksen henkivakuutuksen pariedulla, ota yhteyttä asiakaspalveluun puh. 010 247 010 (arkisin 8-20). Voit myös hakea henkivakuutusta verkossa, mutta parietualennuksen saamista varten sinun on oltava yhteydessä asiakaspalveluun sen jälkeen kun hakemus on lähetetty meille.

Kuinka suuren henkivakuutuksen tarvitsen?

Henkivakuutustarpeesi on yksilöllinen, mutta nyrkkisääntönä pidetään, että hyvä henkivakuutusturva kattaa talouden lainat, vuoden nettotulot ja 20 000 €/lapsi.

Mistä ostan henkivakuutuksen?

Voit ottaa 15 000 ja 150 000 euron välillä olevan vakuutuksen verkossa. Jos tarvitset suuremman vakuutusturvan, pyydä tarjous puh. 010 247 010 (arkisin klo 8–20).

Kuka tarvitsee henkivakuutuksen?

Henkivakuutus on perheen tärkein turva, ja suosittelemme, että otat henkivakuutuksen, jos läheisesi ovat sinusta taloudellisesti riippuvaisia.