Siirry sisältöön Siirry chattiin
Asiakkaiden palveluita voidaan rajoittaa puutteellisten tuntemistietojen takia.

Tarkistathan verkko- tai mobiilipankista, että olet päivittänyt tuntemistietosi.

Osakesijoitukset

Osakesijoitukset

Osakkeet muodostavat korkosijoitusten rinnalla perustan tasapainoiselle sijoitussalkulle. Pitkällä aikavälillä osakesijoitukset ovat aina olleet tuottavin sijoitusvaihtoehto, mutta myös riskit tässä omaisuusluokassa ovat suurimmat. Siksi suunnitelmallisuus ja omistusten hajauttaminen on erityisen tärkeää juuri osakkeiden kohdalla.

Osakerahastot

Osakkeisiin liittyvän riskin pienentämiseksi on suositeltavaa hajauttaa sijoitukset useampiin yrityksiin eri toimialoilta ja maantieteellisiltä alueilta. Rahastot tarjoavat tähän helpon tavan, jossa pienellekin sijoitukselle voi saada laajan hajautuksen. Osakkeisiin sijoittavat rahastot sijoittavat tyypillisesti sijoitusstrategiansa mukaisesti esimerkiksi tietylle maantieteelliselle alueelle tai jollekin tietylle toimialalle. 

Sijoittaessasi osakerahastoihin, tulee sinun kuitenkin hyväksyä, että sijoituskohteesi arvo voi varsinkin lyhyellä aikavälillä heilahdella voimakkaasti. Osakerahastojen tuotto on pitkällä aikavälillä ollut historiallisesti rahaston sijoitussuuntauksesta riippuen n. 6–10 % vuodessa. Osakerahastot kuuluvat yleensä riskiluokkiin 5-7.

Osakerahastot

Aktia Nordic Micro Cap

Vaikeina aikoina erottuvat todelliset huiput

Hyvinä aikoina kaikkien on helppo olla hyviä, mutta vaikeina aikoina erottuvat todelliset huiput. Me uskomme aktiivisuuteen rahastojemme sijoituskohteiden valinnassa. Aktia Nordic Micro Cap -osakerahasto sijoittaa varansa pääsääntöisesti pienyhtiöihin pohjoismaisilla markkinoilla.

Suorat osakesijoitukset

Voit sijoittaa myös suoraan haluamiesi yhtiöiden osakkeisiin. Aktian verkkopankissa voit avata osakkeiden säilytykseen tarvittavan arvo-osuustilin ja käydä kauppaa Helsingin Pörssiin listatuilla osakkeilla. 

Arvopaperipalvelusopimus, yleiset ehdot

Suorat osakesijoitukset

Tutustu myös näihin

Tämä on mainos. Historiallinen tuottokehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta. Sijoitusten arvo voi nousta tai laskea. Sijoittaja voi menettää osan tai kaikki sijoittamistaan varoista. Asiakkaan tulee aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustua avaintietoesitteeseen/avaintietoasiakirjaan. Esitteet ja tietosivut ovat saatavilla kunkin tuotteen tuotekohtaisilla sivuilla osoitteessa aktia.fi/sijoituskohteet. Sisältöä ei tule pitää henkilökohtaisena sijoitusneuvona tai sijoitussuosituksena.