Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa

Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Lue lisää.

Lapsen pankkiasiat

Lapsen pankkiasiat

Raha-asioihin kannattaa perehtyä jo pienestä pitäen. Huoltajat voivat helposti valtakirjan avulla tilata lapselleen tilin, kortin ja pankkitunnukset.

Rahastosäästäminen lapselle

Jatkuva säästäminen sijoitusrahastoon on hyvä vaihtoehto, kun haluat säästää lapsellesi tulevaisuutta varten. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä enemmän varat voivat kasvaa korkoa korolle, ja sitä isommaksi säästöpotti ehtii kasvaa.

Jatkuvan rahastosäästämisen lapsellesi voit aloittaa helposti omasta verkkopankistasi, kun olet täyttänyt juniorivaltakirjan ja valinnut sieltä, että lapsen rahasto-osuudet, arvopaperisäilytys ja vakuutukset liitetään huoltajan verkkopankkiin hallinnointioikeuksilla.

Juniorvaltakirja huoltajille

Lue lisää rahastosäästämisen hyödyistä täältä.

Rahastosäästäminen lapselle

Tili lapselle

Lapsen ensimmäiselle tilille läheiset voivat hiljalleen alkaa kerryttämään pientä pesämunaa. Huoltaja voi helposti valtakirjan avulla avata tilin lapselleen. Tilin avaamiseen ei ole ikärajaa, vaan sen voi tehdä huoltajan päätöksen mukaan heti lapsen saatua nimen ja henkilötunnuksen.

Juniorvaltakirja huoltajille 

Tili lapselle

Lapsen pankkitunnukset ja ensimmäinen pankkikortti

Kun lapsi on vähintään 7-vuotias, voidaan hänelle vanhempien suostumuksella myöntää oma Aktia Debit -kortti sekä tilata pankkitunnukset. Pankkitunnuksillaan lapsi voi seurata omaa rahankäyttöään esimerkiksi mobiilipankista.

Lapsi näkee verkko- ja mobiilipankista myös nimissään mahdollisesti olevat rahasto- ja osakesijoitukset. Alaikäinen ei kuitenkaan voi tehdä toimeksiantoja itsenäisesti.

Juniorvaltakirja huoltajille 

Lapsen pankkitunnukset ja ensimmäinen pankkikortti

Aktia Junior -pankki- ja vakuutuspalvelujen paketti

Vanhemmille on tärkeää pystyä vastaamaan lastensa tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikkein tärkeintä on turvata lasten ja koko perheen hyvinvointi.

Miten perheesi selviytyisi taloudellisesti, jos sinulle tai elämänkumppanillesi sattuisi jotakin? Henkivakuutus turvaa läheistesi talouden kuolemantapauksen sattuessa.

Lue lisää henkivakuutuksesta

7-17 -vuotiaalle lapselle voidaan vanhempien suostumuksella myöntää oma Aktia Debit -kortti. Aktia Debit -kortin käyttäjä tietää aina kuinka paljon rahaa on käytettävissä ja nostaa rahaa turvallisesti sekä Suomessa että ulkomailla.

Lue lisää Aktia Debit -kortista

7-17 -vuotiaalle lapselle voidaan vanhempien suostumuksella myöntää oma verkkopankki. Verkkopankkitunnuksilla lapsi voi myös käyttää Aktian Mobiilipankkia.

Lue lisää verkkopankista ja mobiilipankista

Alaikäisen huoltajat päättävät yhdessä, mitä palveluja lapselle avataan. Silloin pankissa voidaan varmistua siitä, että asioista on sovittu huoltajien kesken ja että ne ovat yhteisen edun mukaisia. Lapselle voidaan avata valtakirjalla pankkitunnukset, tili ja Debit-maksukortti. Halutessaan huoltajat voivat sopia keskenään siitä, kumpi saa oikeuden hoitaa lapsen pankkiasioita ja mitä asioita hän saa hoitaa.

Tämä tehdään täyttämällä valtakirja: