Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian korttipalvelujen teknisestä virheestä johtuen käyttötileihin on syntynyt aiheettomia katevarauksia. Tämä ei vaadi kortinhaltijoilta toimenpiteitä ja aiheettomat katevaraukset purkautuvat itsestään viikon kuluessa. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.
Aktian nimissä kalastellaan verkkopankkitunnuksia − hakukoneiden hakutuloksissa väärennettyjä sivustoja Lue lisää
Korkosijoitukset

Korkosijoitukset

Korkosijoitukset ovat perinteisesti sijoitussalkun toinen peruspilari osakkeiden rinnalla. Korkojen roolina hajautetussa salkussa on tasapainottaa osakesijoitusten arvonvaihtelua ja pienentää riskiä. Korkosijoitusten arvonvaihtelu on maltillisempaa kuin osakemarkkinoilla, ja korot ovat yleensä hyvä sijoitus silloin, kun osakekurssit ovat laskussa.

Korkorahastot

Korkorahastot sijoittavat pääosin korkoa tuottaviin kohteisiin. Rahastosijoittamisen etuna on, että jo pienilläkin summilla on mahdollisuus tehdä useisiin eri kohteisiin hajautettu sijoitus. Korkorahastot voidaan jakaa pitkän koron ja lyhyen koron rahastoihin riippuen niiden sijoituskohteista. Koska korkorahastojen riski on yleensä osakerahastoja pienempi, pitkän koron rahastot voivat sopia jo keskipitkän ajan sijoitukseksi. Lyhyen koron rahastot sopivat myös lyhyemmän aikavälin sijoitukseksi.

Tutustu laajaan korkorahastovalikoimaamme

Perinteisten valtionlainarahastojen lisäksi voit sijoittaa esimerkiksi pelkästään kehittyvien valtioiden tai yritysten lainoihin sijoittaviin korkorahastohin. Pitkien korkorahastojen tuotto-odotus on pitkällä aikavälillä historiallisesti rahaston sijoitussuuntauksesta riippuen n. 2–6 % vuodessa. Korkorahastot kuuluvat yleensä riskiluokkiin 1-4.

Korkorahastot

Morningstar valitsi Suomen parhaat varainhoitotalot kolmessa kategoriassa. Aktia oli paras niissä kaikissa.

Morningstar on valinnut Aktian Suomen parhaaksi osake- ja korkorahastojen hoitajaksi, sekä parhaaksi rahastotaloksi 2021. Parhaan korkovarainhoitajan palkinnon Aktia voitti jo peräti seitsemättä kertaa. 

Suorat korkosijoitukset

Suoria korkosijoituksia ovat esimerkiksi perinteiset talletukset ja joukkolainat, jotka tarjoavat yleensä talletuksia paremman tuoton pienehköllä riskillä.

Joukkolainat ovat valtion, kunnan tai pankin liikkeeseen laskemia velkakirjalainoja, joita tarjotaan suurelle yleisölle. Ne sopivat parhaiten muutaman vuoden mittaiseen säästämiseen.  Perinteiseen joukkolainaan tehdylle sijoitukselle maksetaan vuosittaista korkoa.  

Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjaohjelma

 

Suorat korkosijoitukset
Historiallinen tuottokehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoitusten arvo voi nousta tai laskea. Sijoittaja voi menettää osan tai kaikki sijoittamistaan varoista. Esitteet ja tietosivut ovat saatavilla kunkin tuotteen tuotekohtaisilla sivuilla osoitteessa aktia.fi/sijoituskohteet. Sisältöä ei tule pitää henkilökohtaisena sijoitusneuvona tai sijoitussuosituksena.