Korkosijoitukset ovat perinteisesti sijoitussalkun toinen peruspilari osakkeiden rinnalla. Korkojen roolina hajautetussa salkussa on tasapainottaa osakesijoitusten arvonvaihtelua ja pienentää riskiä. Korkosijoitusten arvonvaihtelu on maltillisempaa kuin osakemarkkinoilla, ja korot ovat yleensä hyvä sijoitus silloin, kun osakekurssit ovat laskussa.
Korkorahastot
Korkorahastot sijoittavat pääosin korkoa tuottaviin kohteisiin. Rahastosijoittamisen etuna on, että jo pienilläkin summilla on mahdollisuus tehdä useisiin eri kohteisiin hajautettu sijoitus. Korkorahastot voidaan jakaa pitkän koron ja lyhyen koron rahastoihin riippuen niiden sijoituskohteista. Koska korkorahastojen riski on yleensä osakerahastoja pienempi, pitkän koron rahastot voivat sopia jo keskipitkän ajan sijoitukseksi. Lyhyen koron rahastot sopivat myös lyhyemmän aikavälin sijoitukseksi.
Tutustu laajaan korkorahastovalikoimaamme
Perinteisten valtionlainarahastojen lisäksi voit sijoittaa esimerkiksi pelkästään kehittyvien valtioiden tai yritysten lainoihin sijoittaviin korkorahastohin. Pitkien korkorahastojen tuotto-odotus on pitkällä aikavälillä historiallisesti rahaston sijoitussuuntauksesta riippuen n. 2–6 % vuodessa. Korkorahastot kuuluvat yleensä riskiluokkiin 1-4.


Morningstar valitsi Suomen parhaat varainhoitotalot kolmessa kategoriassa. Aktia oli paras niissä kaikissa.
Morningstar on valinnut Aktian Suomen parhaaksi osake- ja korkorahastojen hoitajaksi, sekä parhaaksi rahastotaloksi 2021. Parhaan korkovarainhoitajan palkinnon Aktia voitti jo peräti seitsemättä kertaa.
Suorat korkosijoitukset
Suoria korkosijoituksia ovat esimerkiksi perinteiset talletukset ja joukkolainat, jotka tarjoavat yleensä talletuksia paremman tuoton pienehköllä riskillä.
Joukkolainat ovat valtion, kunnan tai pankin liikkeeseen laskemia velkakirjalainoja, joita tarjotaan suurelle yleisölle. Ne sopivat parhaiten muutaman vuoden mittaiseen säästämiseen. Perinteiseen joukkolainaan tehdylle sijoitukselle maksetaan vuosittaista korkoa.
Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjaohjelma
