Vakuutus työkyvyttömyyden varalta

Vakuutus työkyvyttömyyden varalta kompensoi ohimenevästä tai pysyvästä työkyvyttömyydestä johtuvaa tulonmenetystä. Ottamalla vakuutuksen turvaat tulonsaantisi ja suojaudut talouskriisiltä.
 

Miksi ottaisin vakuutuksen työkyvyttömyyden varalta?

  • Työnantaja maksaa sairausajan palkkaa vain tietyn ajan sairausajasta. Kun työnantajan palkanmaksu lakkaa, olet oikeutettu Kelan maksamaan sairauspäivärahaan, joka on huomattavasti palkkaasi pienempi.
  • Ellet palaa työhön sairausloman jälkeen, vaan sinut todetaan pysyvästi työkyvyttömäksi, olet oikeutettu eläkeyhtiön maksamaan työkyvyttömyyseläkkeeseen.
  • Säästösi eivät ehkä riitä kompensoimaan tulonmenetystä. Sitä varten voit ottaa vakuutuksen työkyvyttömyyden varalle.
     


Esimerkkejä

Pekka on 30-vuotias perheenisä. Hänen bruttopalkkansa on 3 000 euroa/kk. Pekka on selvittänyt, että hänen työnantajansa maksaa täyden palkan 30 päivältä, jonka jälkeen hän saa Kelan maksamaa sairauspäivärahaa. Sairauspäiväraha olisi noin 1 925 euroa (brutto), eli noin 1 000 euro vähemmän kuin hänen kuukausipalkkansa.

Jos sairaus sen lisäksi olisi niin vakava, ettei Pekka voisi palata työelämään, vaan hänet todettaisiin pysyvästi työkyvyttömäksi, hän saisi noin 1 422 euron (brutto) työkyvyttömyyseläkkeen kuukaudessa.

Pekka voi ottaa vakuutuksen sekä ohimenevän että pysysvän työkyvyttömyyden varalta turvatakseen taloutensa sekä onnettomuuden että sairauden varalta.
 

Hanki vakuutus työkyvyttömyyden varalta

Voit pyytää tarjouksen ja hankkia vakuutuksen työkyvyttömyyden varalta lähettämällä viestiä verkkopankin viestitoiminnon kautta tai soittamalla arkisin klo 8–18 numerossa 010 247 7099 palvelevaan Vakuutuspalveluihimme. Voit myös halutessasi jättää yhteydenottopyynnön, niin olemme sinuun yhteydessä.

Jätä yhteydenottopyyntö

Esite
Tuotetiedot
Vakuutusehdot

Vakuutukset myöntää Aktia Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Aktia Pankki toimii.