Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. Det finns också bluffnätfakturor i farten.

För mer information klicka här.

Kontantuttag och -insättningar

Du kan behändigt ta ut och sätta in pengar med Aktias kort.

Pengar kan du lyfta med Aktias kort i

Kontantautomater världen runt

R-kiosken

Med Aktias Debit- eller Credit-kort kan du i samband med dina inköp lyfta en penningsumma på 5–50 euro. Kontantuttag kan göras om växelkassan tillåter det. 

K-market

I K-matbutikerna kan du lyfta kontanter med Aktias Debit-kort. I samband med kortinköp kan du lyfta upp till 200 euro. Det finns ingen minimigräns för uttaget.

Pengar kan du sätta in vid insättningsautomater

Vid Automatia Pankkiautomaatit Ab:s insättningsautomater kan du deponera kontanter till ditt konto med alla Aktia Banks kort med Debit-funktion. De deponerade pengarna syns på ditt konto genast. Vid insättningsautomaterna kan du också ta ut pengar.

Vid TalletusOtto – automaten kan du

  • Deponera alla eurosedlar och –mynt
  • Ta ut pengar

Vid OttoPlus – automaten kan du

  • Deponera alla eurosedlar
  • Ta ut pengar

Närmaste insättningsautomat hittar du på Automatias webbsida.

Mera information om insättningsautomaterna

Privatkundens insättningsgräns är 3000 € / 30 dagar.

Vid automaten och på kvittot ser du vad den kvarstående insättningsgränsen är.

Banken har en skyldighet att känna pengarnas ursprung och förebygga penningtvätt. Banken har därför rätt att be om en utredning om pengarnas ursprung.

Priset för insättningar hittar du i vår prislista.

Prislista

Automaten kontrollerar äktheten av pengarna före insättingen slutförs. Pengarna som uppfyller alla säkerhetsdetaljer deponeras genast till ditt konto.

I fall sedeln är sliten och inte uppfyller alla säkerhetsdetaljer eller automaten misstänker att sedeln kan vara förfalskad, slukar automaten sedeln utan kreditera kontot. Automaten anmäler om detta på skärmen och på kvittot. Sedlar som visar sig vara äkta i efterhandskontrollen krediteras till kontot inom cirka en vecka.

Om sedeln i efterhandskontrollen visar sig vara en förfalskning, krediteras sedelns värde inte till kunden. Förfalskade sedlar överlåts till Centralkriminalpolisen för fortsatt undersökning.